Közélet

Botka László nem rendelt el külön intézkedéseket, a piacon maximum 500-an lehetnek egyszerre

Botka László, Szeged polgármestere nem rendelt el külön intézkedéseket a kijárási korlátozás szigorítása érdekében, viszont 500 főben limitálta a Mars Téri Piacon egyszerre tartózkodható emberek számát. Mint ahogyan arról beszámoltunk, Gulyás Gergely bejelentette: a kijárási korlátozások fennmaradnak és a helyi önkormányzati vezetők, a húsvéti időszakhoz hasonlóan e hét szombaton és vasárnap újra lehetőséget kapnak további korlátozó szabályok bevezetésére.

Botka László nem szigorít a kijárási korlátozáson, viszont arra kéri a szegedieket, hogy:

  • csak és kizárólag létfontosságú ügyek intézése kapcsán hagyják el otthonaikat a hétvégén
  • az üzletek továbbra is a korlátozó szabályoknak megfelelően, hétvégi nyitvatartás szerint működjenek
  • az üzletek vezetői és dolgozói tartsák be a koronavírus megfékezése érdekében meghozott előírásokat, emellett ügyeljenek arra, hogy a vásárlók is betartsák azt
  • végül pedig arra kéri a Mars téri piac munkatársait, hogy ügyeljenek arra, hogy a piac területén 500 embertől egyszerre több ne tartózkodjon (ez a rendelkezés a későbbiekre is érvényes)

A Szegedi Polgármesteri Hivatal közleménye így szól:

„A járvány elleni leghatásosabb védekezés, ha mindenki otthon marad. Tudjuk, hogy mindenkinek nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, de kérjük, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a hétvégén az otthonukat! Az április 18-19-i hétvégén – szombaton 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig – az üzletek az eddigi korlátozó szabályok és a hétvégi nyitvatartás szerint működnek Szegeden. Nyomatékosan kérjük a boltok üzemeltetőit, hogy járványügyi felelősségük tudatában járjanak el. Folyamatosan ellenőrizzék a vásárlóik számát az üzletükben, és figyelmeztessék az embereket a 1,5 méteres távolságtartásra! Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg, egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat (ez az átlagos szombati látogatószám fele), amit a piac munkatársai szigorúan ellenőriznek. Ez a rendelkezés a jövőben is érvényben marad.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb