Közélet

Létszámkorlátozás lép érvénybe a Mars téri piacon, applikációval mérik a vásárlók számát

Április 18-tól egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat a Mars téri piac teljes területén. A koronavírus-járvány megfékezése, valamint a vásárlók és a kereskedők egészségének megóvása érdekében szombattól a belépés a biztonsági szolgálat tagjainak útmutatásával történik. Németh István a Szeged365-nek elmondta, arról, hogy a piacon egy adott időben hányan vannak, kollégái egy applikáción keresztül szereznek információt.

Németh István lapunknak azt nyilatkozta, várható volt a Mars téri piacon való mozgás szigorítása, ennek tudatában kollégáival létrehoztak egy olyan applikációt, ami a piac területén lévők pontos számát mutatja. Avagy az applikáció segítségével a piac mind a négy pontján történő be és kilépés, személyenként percre pontosan regisztrálható lesz.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. egyébként már a mai nap folyamán ellátta a kereskedőket – az önkormányzat által biztosított – maszkokkal, kérve őket azok használatára.

A Szeged365-höz eljuttatott közleményében hasonló kéréssel fordul a vásárlókhoz is: arra kéri őket, hogy maszk, vagy szájat eltakaró kendő használatával és a kötelező másfél méteres távolság betartásával vigyázzanak magukra és egymásra.

Ezen felül megerősítették, hogy a korábbi vásárlási idősávok változatlanul megmaradnak. Tehát, a 65 évnél idősebb vásárlók továbbra is kizárólag 9:00 és 12:00 óra között, a 65 évnél fiatalabbak pedig kizárólag 9:00 óra előtt és 12:00 óra után tartózkodhatnak a piac területén, betartva a másfél méteres távolságot. A piac biztonsági szolgálata és a piac munkatársai a korábbiakhoz hasonlóan ellenőrzik majd a belépést, melynek elősegítése érdekében a Mars téri piac területére gyalogosan továbbra is a nagykörút felőli két bejáraton, illetve a nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli kapuján lehet belépni. A gépjárművel érkezők a parkoló felől tudják megközelíteni a piacot.

Ezen felül Németh István emlékeztet és arra kér minden kedves vásárlót, hogy be és kilépéskor is használja az általuk kihelyezett kézmosókat és kézfertőtlenítőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb