MindenmásSport

Nesze neked, koronavírus: Szegeden újranyitnak az edzőtermek!

Hamarosan több nagy, szegedi edzőterem is kitárja kapuit. Utánajártunk a miérteknek és a hogyanoknak, melyben Neu László, szegedi tréner, egyben a Global Fitnesz üzletvezetője volt a segítségünkre. 

A Global Fitnesz március 12-én, a Szegi és a Fit World 16-án, a Plázában üzemelő Gym Class 17-én csukta be kapuit. A szegedi konditermek ismert trénerei, mint az Exathlon-ból ismert Cservenák Alexandra (Gym Class) azóta video-üzenetekben és online edzéseken tartják a lelket a kuncsaftjaikban.

A Szeged365.hu-nak elsőként a Global Fitnesz szólalt meg, ők már a közösségi médiában is kommunikálták a hétfői nyitásukat.

Neu László elmondása alapján az alábbi biztonsági protokollt követelik meg a vendégeiktől:

– Mindenki köteles egymástól 1,5 méter távolságot megtartani-  a közös háztartásban élők kivételével. Ez a rendelkezés kötelező érvényű mind az edzőteremben, mind az öltözőkben.

– Az edzés előtt és után alaposan moss kezet, illetve használd a kihelyezett folyékony fertőtlenítőszereket!

– A teremben a törölköző használata kötelező! Amennyiben nem hoztál magaddal, a recepción tudsz bérelni.

– A gépek fogóját, a kézisúlyzókat, rudakat használat előtt és után is fertőtlenítsd le az erre a célra kihelyezett fertőtlenítőszerrel.

– A kardiógépeket minden használat előtt és után fertőtlenítsd le!

– Az öltözőkben a minimum 1,5 méteres távolság megtartása egymástól kötelező!

– A tusolót egyszerre csak 1 fő használhatja.

Az üzletvezető-edző a Szeged365.hu-nak elmondta, a bejáratnál infrás testhőmérséklet-mérőt fognak használni, azon vendégek, akik influenza-szerű tüneteket észlelnek magukon (láz, köhögés, torokfájás) illetve az elmúlt 14 napban érintkezésbe kerültek koronavírus-fertőzöttel, nem látogathaták az edzőtermet. A terem 1700 nm, az üzletvezető elmondása szerint minden második kardiogépet üzemen kívül helyeznek, így minimum 2 méter távolság lesz ember és ember között. A büfé zárva marad, csoportos órák nem lesznek, a gépeket állandó takarító személyzet fogja non-stop fertőtleníteni. 

Iparági információink szerint Budapesten a termek közel fele szimplán – szabályozás ide vagy oda – be sem zárt, több hazai nagyvárosban, Kecskeméten, Győrben, Debrecenben is elkezdődött egy újranyitási hullám.

A Magyar Nemzet pont ma írt egy cikket arról, hogy Húsvét után cipőárusok, butikosok, vegyes iparcikkek kereskedőinek tucatjai nyitották újra a kijárási korlátozás bevezetése miatt néhány hete átmenetileg bezárt boltjukat, országszerte több helyen. A Szeged365.hu szegedi vállalkozóktól, kereskedőktől kapott információi alapján több kisebb szegedi üzlet is újranyitás alatt van, a tulajdonosok többsége épp a hatóságokkal egyeztet a lehetőségekről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb