Közélet

Koronavírus, péntek: létszámkorlátozás a Mars téren, 54 fertőzött Csongrád megyében, kijárási tilalom Szerbiában és Kecskeméten

Botka László polgármester döntése értelmében 500 főben maximalizálják a Mars téren tartózkodó emberek létszámát, és ezt ellenőrizni is fogják. Csongrád megyében 54 fertőzött van jelenleg, míg Kecskeméten, szintén polgármesteri döntés következtében, életbe lép az éjszakai kijárási tilalom. Napi koronavírus összefoglalónk következik.

1763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek, 156-ra az elhunytak száma. Kórházi körülmények között már 847 koronavírusos beteget ápolnak, 63-an vannak lélegeztetőgépen.

54-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Csongrád megyében, ezzel továbbra is a negyedik legfertőzöttebb megye vagyunk az országban. A kormány egyébként a tömeges megbetegedések időszakára készül.

Botka László polgármester bejelentette, hogy egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat a Mars téri piac teljes területén.

Kicsit kitekintve Szegedről, mától éjszakai kijárási tilalmat rendelt el Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, aki a múlt hétvégén azt követően helyezte kilátásba az intézkedést, miután egy kecskeméti nyugdíjasotthon egyik lakója “kiszökött shoppingolni”. A tilalom ideje alatt senki sem mehet ki a szomszédos megyeszékhely közterületeire, így már ma éjszaka sem.

Szerbiában pedig ma 17 órától életbe lép a 84 órás kijárási tilalom. Oka az ortodox húsvét, amely során kijárási tilalommal és a liturgiák látogatásának tiltásával igyekeznek megakadályozni, hogy az ünneplés további új típusú koronavírus-fertőzésekhez vezessen.

Visszatérve Szegedre, hamarosan három nagy, szegedi edzőterem is kitárja kapuit, információink szerint a Global Fitnesz, a Fit World Fitnesz és a Szegi Fitnesz is megelégelte a kialakult helyzetet és döntöttek: újra kinyitnak. Utánajártunk a miérteknek és a hogyanoknak:

Megnéztük a Johns Hopkins University adatait is, mi a helyzet a nagyvilágban. Érdekes tény, a legtöbb gyógyult ember Németországban van, noha messze a legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb