KikapcsMindenmásSzegedi Arcok

Érkezik az ország legnagyobb könnyűzenei home flashmob-ja, Szegedről! Magyarországi premier a Szeged365.hu-n!

Ez valami orbitális lesz: a szegedi kezdeményezésű CityRocks Hungary szervezésében vasárnap este 200 zenész fogja egyszerre, otthonról letolni a Queen – féle Show must go on című örök klasszikusát! Az ország legnagyobb zenei home flashmob-ja, egyenesen Szegedről, Magyarországi premier a Szeged365.hu-n, 2020.04.19., vasárnap este 8-tól!

!! THE SHOW MUST GO ON !! 

Totális libabőr: vasárnap este a Szeged365.hu-n debütál a CityRocks Hungary vadonatúj megaprodukciója, melyben kereken 200 magyar zenész fogja otthonról, együtt letolni a Queen – féle Show must go on című imádnivaló klasszikust! A CityRocks művek már csak azért is a szívünk csücske, mert szegediek szervezik, ráadásul Szegedről indult: 2018. április 21 – én 400 zenerajongó gyűlt össze Magyarország legnagyobb zenei flashmob-ján a szegedi Dóm téren, és letoltak négy olyan dalt, amitől még Billy Idol is sokkot kapott:

Billy Idol – a White Wedding

Blur – Song 2

Tankcsapda – Ez az a ház

Sun City – Nem izgat.

A legdurvább, hogy a White Wedding-et maga Billy Idol is kiposztolta a saját Facebook oldalán, ennél nagyobb giga-elismerés szerintünk nem létezik a világon (a Szeged365.hu szerkesztőségében kb mindenki Billy Idol fan).

Az ominózus poszt, melyet az amerikai cyberpunk-félisten két éve, a Dóm téri giga-flashmob-ot követően tett ki:

A CityRocks Hungary vadonatúj őrülete – a helyzetre való tekintettel – az otthoni karanténból zenélő muzsikusokkal önt lelket az otthoni karanténtan ragadt szegediekbe, magyarokba és úgy általában mindenkibe: a fenti Billy Idol daluk például az Egyesült Államokon is végigsöpört két éve, brutális nézettségi számokat hozva. Boros Tamás kollégánk a City Rocks Hungary kommunikációs vezetőjét, a szegedi Révész Zsoltot faggatta – a helyzetre való tekintettel – telefonos interjúban:

Szeged365.hu: 200 zenész, egyszerre, otthonról, ez már elsőre kimondva is nagyon libabőrös. Honnan jött a zseniális ötlet?

Révész Zsolt: Szegeden 2018-ban, pont két éve indult a kezdeményezésünk, amely rögtön elsőre Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobjává nőtte ki magát, 400 zenésszel. A Dóm téri örömzenélést követően 2019-ben Kecskeméten járt a CityRocks Hungary, az idei nyárra két óriási örömzenélést terveztünk, Dunaújvárosba és Kolozsvárra, de úgy tűnt, a koronavírus-helyzet keresztülhúzza a számításainkat. 1400 regisztrált zenészünk van, akik tűzön-vizen át követnek bennünket és mi is őket. Úgy éreztük, itt az idő, hogy egy kicsit megmozgassuk a srácokat és lelket öntsünk az otthon lévő magyarokba, szegediekbe és persze a nemzetközi rock-rajongókba.

Szeged365.hu: Miért pont a Show must go on?

Révész Zsolt: Hosszú hetekig agyaltunk rajta, mire megszületett a döntés. Azt hiszem, a dal címe mindent elárul. Az újrakezdésről szól, arról, hogy nem adhatjuk fel, a show-nak mennie kell tovább!

Szeged365.hu: Milyen volt a zenészek körében az ötlet fogadtatása?

Révész Zsolt: Legnagyobb meglepetésünkre ahogy meghirdettük, azonnal izzottak a vonalak, kétszáz zseniális magyar zenész fogott össze a nemes cél érdekében, gitárosok, dobosok, billentyűsök, ez valami szenzációs lesz! A trailer videóban Dr. Sintér, a CityRocks Hungary arca és kabalafigurája üvölti a nagyvilágba a Freddy Mercury – féle Aaaaaa-yo-t! A magyarországi premiert vasárnap este 8-tól tartjuk nálatok, a Szeged365.hu-n és a hivatalos Youtube csatornánkon!

Szóval, vasárnap este, CityRocks, Szeged 365, the Show must go on!

Addig is, hangolódj a gigantikus, szegedi szervezésű home flashmob-ra a CityRocks Hungary szegedi videóival, a Dóm térről és egy brutális, kecskeméti Enter Sandman-nel:

Szerzők: Boros Tamás, Kisházi Sándor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb