Sport

Minden edző munkája folyamatos a vészhelyzetben is a Szegedi Kosárlabda Egyletnél

A kosárlabdázás népszerű a szegedi lányok körében. Az összes korosztályt és sorozatot figyelembe véve 24 csapat van a klubnál. A szezonnak ugyan vége, de az edzések nem álltak le, készülnek a folytatásra. Az egyesületnél zajló munka koordinátora a felnőtt válogatottnál is dolgozó szakember.

A Magyar Kosárlabda Szövetség minden korosztályban és mindkét nemnél leállította a sorozatokat. Ez a Szegedi KE esetében azt jelenti, hogy nincsen kieső és bajnok sem az NB I/B-ben sem, ahol a klub saját nevelésű játékosai szerepelhetnek. Az utánpótlásnevelésre épülő klubnál fontos, hogy meglegyenek a lépcsőfokok és a cél is. Domokos Mihály, az SZKE elnöke a Szeged365.hu-nak beszélt a klub egyedülálló rendszeréről és sikereiről.

Domokos Mihály: “Saját programunk van, amit évek óta követünk. Ennek a programnak fontos eleme, hogy a felnőtt válogatottnál is dolgozó Mészárosné Kovács Andrea a szakmai koordinátorunk. A tehestéges fiataljaink így folyamatosan szem előtt vannak. Az utóbbi években több játékosunk is bekerült a korosztályos válogatottakba, Európa-bajnokságon, Ifjúsági Olimpián szereplő nemzeti csapatokba. Hogy csak három nevet emeljek ki, tőlünk került az NB I-be Vári Zita, Jáhni Zsófia és Radócz Fanni is.”

Más kluboknál a járvány érkezésével szerződést bontottak vagy módosítottak az edzőkkel, de az SZKE-nél mindenkinek változatlan a feladata és a bérezése is.

Domokos Mihály:”A Szövetségnél is úgy határozták meg az alapelveket, hogy ha igazolható módon zajlanak az edzések, akkor azt elfogadják folyamatos munkavégzésnek. Mi kezdettől arra törekedtünk, hogy ez ne okozzon komoly törést sem az edzők sem a játékosok esetében. Koordinációs és kondicionális edzéseket tartunk, valamint az elméletre is komoly hangsúlyt fektetünk – mindezt online.”

A sorozatok leállása azért is fájó a szegediek szempontjából, mert több játékosnak komoly esélye volt, hogy a válogatott keretbe kerüljenek. Mint, mindennel, most ezzel is várni kell a vészhelyzet végéig.

https://www.facebook.com/szegedikosarlabdaegylet/videos/892722761180976/
A kosárlabda rendkívül népszerű a szegedi fiatal lányok körében is

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb