Mindenmás

Napi Pakk, szombat: 23 fok, Andreák, Ópusztaszer, Maria Bello

Szombatra futó záporok lehetnek elvétve az Alföldön. Andreákat ünnepeljük ma névnapjukon. Ma van az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark felavatásának évfordulója, valamint a Vészhelyzet sorozat szereplőjének születésnapja. Természetesen koronavírus összefoglalónk és a legfontosabb hírek sem maradnak ki a pakkból ma sem.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Az országban keleten lehet a legmelegebb a mai napon. Akár 25 fokot is mérhetünk, aminek Szegeden örülhetünk. Elvétve csapadékot is jósolnak, de nem ez lesz a jellemző a mai nap időjárására.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Andrea névnap van ma, szeretettel köszöntjük őket! Nevük latinosított, görög eredetű és ” férfias ” a név jelentése. Az Andreasz női változata.

A szinte szomszédban levő ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum és skanzen legismertebb kiállított műve Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című körképe. További nagyméretű körképek fotói, 22 magyar történelmi személyiséget megszemélyesítő viaszbáb, néprajzi kiállítás, erdészeti és vízügyi kiállítás, valamint egy nomád park is látható, ahol lovasbemutatókat is szoktak tartani. Ma ünnepelhetjük a felavatásának 38. évfordulóját.

Maria Bello 53 éves a mai napon. Leismertebb filmje a Sakáltanya, de szerepelt a Vészhelyzet című orvosi drámában is. 2006-ban a legjobb színésznő – drámai kategória jelölést kapta a Golden-Globe díjátadón, 2004-ben pedig a legjobb női mellékszereplő jelölést.

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb