Sport

Vitorlázni továbbra is lehet Szegeden, sőt az oktatás sem állt meg

Akinek az útja a Tisza mellett visz el, a folyó belvárosi szakaszán időnként idilli képet láthat: fehér vitorla feszül a csillogó vízen. A sportolásnak ez a változata még elérhető, de csak egyedül vagy családtaggal.

A vitorlázást sokan a tengerrel, a Balatonnal kötik össze, de mi, szegediek tudjuk, hogy a Tiszán is lehet. Ez is egy olyan különleges színfoltja otthonunknak, ami olyanná teszi, amilyennek igazán szeretjük. Kevesen vannak a városban, akik még nem láttak vitorlásokat a “Szőke Folyón” a két híd között siklani. Akinek viszont még nem volt lehetősége kipróbálni, azoknak íme egy kis ízelítő:

https://www.facebook.com/100002149104218/videos/vb.100002149104218/2683315628416714/?type=2&video_source=user_video_tab
Forrás: Kipper György facebook

A vitorlázás Szegeden valószínűleg nem létezne Kipper György nélkül, aki évtizedek óta hasítja a vizet és több száz embert vezetett már be ennek a természetbarát sportnak a rejtelmeibe. Idén tavasszal is meg lehet tanulni a vízi közlekedés alapvető elméleti tudnivalóit, mégpedig online módon, távoktatással. A vitorlázás mellett más vízi járművek vezetéséhez is elengedhetetlen ez a tudás, mint például a jetski vagy a kisgéphajó.Ha minden jól megy, azok, akik most kedvet kapnak hozzá, az elméleti oktatást követően, a nyár végén, vagy ősszel már megnézhetik, hogy fest szeretett városunk egy vitorlásról, a Tisza közepéről.

Forrás: Kipper György Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb