Hirdetés
Hirdetés
-0.7 C
Szeged
2021, január 19., kedd

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Sport Vitorlázni továbbra is lehet Szegeden, sőt az oktatás sem állt meg

Vitorlázni továbbra is lehet Szegeden, sőt az oktatás sem állt meg

Akinek az útja a Tisza mellett visz el, a folyó belvárosi szakaszán időnként idilli képet láthat: fehér vitorla feszül a csillogó vízen. A sportolásnak ez a változata még elérhető, de csak egyedül vagy családtaggal.

A vitorlázást sokan a tengerrel, a Balatonnal kötik össze, de mi, szegediek tudjuk, hogy a Tiszán is lehet. Ez is egy olyan különleges színfoltja otthonunknak, ami olyanná teszi, amilyennek igazán szeretjük. Kevesen vannak a városban, akik még nem láttak vitorlásokat a “Szőke Folyón” a két híd között siklani. Akinek viszont még nem volt lehetősége kipróbálni, azoknak íme egy kis ízelítő:

Közzétette: György Kipper – 2019. december 15., vasárnap
Forrás: Kipper György facebook

A vitorlázás Szegeden valószínűleg nem létezne Kipper György nélkül, aki évtizedek óta hasítja a vizet és több száz embert vezetett már be ennek a természetbarát sportnak a rejtelmeibe. Idén tavasszal is meg lehet tanulni a vízi közlekedés alapvető elméleti tudnivalóit, mégpedig online módon, távoktatással. A vitorlázás mellett más vízi járművek vezetéséhez is elengedhetetlen ez a tudás, mint például a jetski vagy a kisgéphajó.Ha minden jól megy, azok, akik most kedvet kapnak hozzá, az elméleti oktatást követően, a nyár végén, vagy ősszel már megnézhetik, hogy fest szeretett városunk egy vitorlásról, a Tisza közepéről.

Forrás: Kipper György Facebook
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -