Közélet

57-re emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád megyében és 17 újabb magyar áldozat

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 17 krónikus beteg. Ezzel 189 főre emelkedett az elhunytak száma, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 1916 (változás +82) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 57 (változás +2) fő

Elhunytak száma:  189 (változás +17) fő

Gyógyultak száma: 250 (változás +19) fő

Fotó: koronavirus.gov.hu

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött – írja a koronavirus.gov.hu.

koronavirus.gov.hu

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért a magyar kormány nyomatékosan kéri az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik, hogy a járványügyi intézkedéseket fokozottan és folyamatosan hajtsák végre – osztotta meg a koronavirus.gov.hu.

HELYZET A NAGYVILÁGBAN: 2 329 539 FERTŐZÖTT

Ma reggelre a világban immár 2 329 539-en fertőződtek meg az új koronavírussal.

Mindez élő stream formájában, a koreai Royal Lab Stats-tól (ez értelemszerűen többet mutat, hiszen frissebb adatsor):

Mi, a Szeged365.hu szerkesztősége csak egyetlen dolgot kérünk Tőled: ha teheted, maradj otthon, ez most tényleg nem játék.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb