Kikapcs

CityRocks vs Szeged365: ma este premier!

Ki fognak dőlni a falak, meg fognak őrülni a szomszédok, egyszerre fog lüktetni Szegeden az összes lépcsőház: a szegedi kezdeményezésű CityRocks Hungary szervezésében ma este 200 zenész fogja egyszerre, otthonról letolni a Queen – féle Show must go on – t! Jön tehát az ország legnagyobb könnyűzenei home flashmob-ja, magyarországi premier a Szeged365.hu-n!

A CityRocks Hungary vadonatúj őrülete – a helyzetre való tekintettel – az otthoni karanténból zenélő muzsikusokkal önt lelket:

  • a négy fal közé ragadt szegediekbe
  • az egészségügyben dolgozó hősökbe
  • a betegséggel küzdőkbe
  • a munkájukat elvesztőkbe
  • a szeretteikért aggódókba
  • …és úgy általában mindenkibe, akinek hiányzik már egy normális, élő koncert

Magyarország legnagyobb otthoni flashmob-járól Boros Tamás kollégánk tegnap a City Rocks Hungary kommunikációs vezetőjét, a szegedi Révész Zsoltot faggatta – a helyzetre való tekintettel – telefonos interjúban.

Szeged365.hu: 200 zenész, egyszerre, otthonról, ez már elsőre kimondva is nagyon libabőrös. Honnan jött a zseniális ötlet?

Révész Zsolt: Szegeden 2018-ban, pont két éve indult a kezdeményezésünk, amely rögtön elsőre Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobjává nőtte ki magát, 400 zenésszel. A Dóm téri örömzenélést követően 2019-ben Kecskeméten járt a CityRocks Hungary, az idei nyárra két óriási örömzenélést terveztünk, Dunaújvárosba és Kolozsvárra, de úgy tűnt, a koronavírus-helyzet keresztülhúzza a számításainkat. 1400 regisztrált zenészünk van, akik tűzön-vizen át követnek bennünket és mi is őket. Úgy éreztük, itt az idő, hogy egy kicsit megmozgassuk a srácokat és lelket öntsünk az otthon lévő magyarokba, szegediekbe és persze a nemzetközi rock-rajongókba.

Szeged365.hu: Miért pont a Show must go on?

Révész Zsolt: Hosszú hetekig agyaltunk rajta, mire megszületett a döntés. Azt hiszem, a dal címe mindent elárul. Az újrakezdésről szól, arról, hogy nem adhatjuk fel, a show-nak mennie kell tovább!

Szeged365.hu: Milyen volt a zenészek körében az ötlet fogadtatása?

Révész Zsolt: Legnagyobb meglepetésünkre ahogy meghirdettük, azonnal izzottak a vonalak, kétszáz zseniális magyar zenész fogott össze a nemes cél érdekében, gitárosok, dobosok, billentyűsök, ez valami szenzációs lesz! A trailer videóban Dr. Sintér, a CityRocks Hungary arca és kabalafigurája üvölti a nagyvilágba a Freddy Mercury – féle Aaaaaa-yo-t! A magyarországi premiert vasárnap este 8-tól tartjuk nálatok, a Szeged365.hu-n és a hivatalos Youtube csatornánkon!

A beszélgetést hangban itt tudod meghallgatni:

!! THE SHOW MUST GO ON !! 

Országos premier, ma este 20:00-kor a Szeged365.hu-n!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb