Sport

Karanténban a legjobb sport a tánc – tanulj ingyen, a szegedi a Ritmusos profi tanároktól

A nemzetközi és hazai táncversenyek ugyan szünetelnek, de az egyik legnépszerűbb szegedi tánciskola, a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió órái folyamatosak. Közösségi felületeiken zajlik az oktatás és hetente egy-egy teljes koreográfiát is közzé tesznek, amit bárki megtanulhat. Sőt az a szokás sem szakad meg, hogy neves vendégoktató tartson órákat. Jövő héten is érkezik egy sztártáncos.

Március 13-án a szokásos, pörgős napja volt a szegedi Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió növendékeinek: több csoport készült a belvárosi bázisukon, mások pedig versenyre indultak. Volna. Ám a koronavírus-járvány miatt a fellépés elmaradt, az edzések pedig olyan formában véget értek. De a tánciskolát 2006-ban alapító és azóta is vezető Tombácz Hajnalkát nem olyan fából faragták, hogy egy pillanatra is elveszítse azt a lendületet, hitet, ami nap, mint nap viszi előre őt és több száz tanítványát.

Hajni:” Az aznapi versenyünket már lefújták, és utána is lett volna két nagyobb nemzetközi megmérettetés,amin népes táborral vettünk volna részt, mindkettőt őszre halasztották. Rögtön átálltunk online oktatásra, az első héten minden csoport előre forgatott anyagot kapott, a második héttől pedig minden csoportnak, az eredeti órák időpontjában live konferencia videóhívással tartjuk az órákat.”

Hajni férje a médiában dolgozik, így most is jól jött, hogy profi anyagokat készíthettek a virtuális oktatáshoz. Úgy gondolták, minden szegedi számára elérhetővé teszik, hogy a karantén alatt ezt a szórakoztató és igen intenzív formáját válasszák az egészségük megőrzésének.

Hajni: ”Nyilvános oktató anyagokat készítettünk a YouTube csatornánkra, melyekre kattintva bárki megtanulhat tanárainktól hetente ingyenesen 1-1 teljes táncot. Ebben a formában még a szégyenlősebbek is bátran táncra perdülhetnek, hiszen a közönség maximum a család lesz!”

A táncosok nagyon lelkesen vesznek részt az órákon, Hajniék sok gyakorlós videót is kaptak, amiből elkészültek az első koreográfiák “közös” vágott videói is. A táncosok felvették, ahogy otthon gyakorolnak és azt gyúrtták össze Hajniék egy videoklippé. 

https://www.instagram.com/p/B–G10LJAwY/?igshid=40d38l6e8wfz

Az órák időpontja és felépítése tehát nem változott, ahogyan egy régi jó hagyományt is folytatnak tovább. Erről is mesét a Szeged365.hu-nak Hajni.

”Mindig szoktam vendégtanárokat hívni hozzánk, és ez a folyamat a vírus miatt sem szakadhat meg. Így április 23-an tartjuk az első online workshopunkat, Radóci Lillával, az országosan és nemzetközileg is elismert R3D One Dance Community tanárával. Ezen a workshopon minden Ritmusos tanítvány ingyen vehet részt, ez egy kis plusz motiváció tőlem, hogy a lelkesedés ne hagyjon alább!”

https://www.facebook.com/128743027142410/posts/3464533546896658/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb