Sport

Elnököt választ az MLSZ – májusban dőlhet el, mi lesz a szegedi csapat szezonjával

Kedden tartja Tisztújító Közgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség, melyen online szavazhatnak majd a résztvevők, köztük Dr.Kiss-Rigó László és Molnár Róbert megyénk küldöttei. Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója elmondta, miről döntenek most és mire számít a szezon lezárásával kapcsolatban.

Némi technikai előkészítés után, az MLSZ keddre tervezett Tisztújító Közgyűlését nem kellett elhalasztani, a tagok online formában vehetnek részt, és szavazhatnak a programpontokról. Hogy ezek között szerepel-e a felnőtt bajnokságok szezonjának lezárása, folytatása, ez volt a Szeged365.hu első kérdése Nógrádi Tiborhoz, az MLSZ Csongrád megyei igazgatójáhóz.

Nógrádi Tibor: „Ennek a Közgyűlésnek a fő célja az Elnők,és az Elnökség 2020-2025 közötti ciklusra történő megválasztása, az operativ kérdések csak  ezután lehetnek aktuálisak. Azokról egy olyan Elnökség hozhat majd döntést, amelynek hosszútávú felhatalmazása lesz a szervezet vezetésére. A koronavírus-járvány jelenlegi helyzete sem teszi még lehetővé a döntés meghozatalát, arra véleményem szerint legkorábban május második felében kerülhet sor.

Az NB I-es klubok közül jónéhány elkezdte a csoportos edzéseket. Erről korábban itt írtunk:

Ezek alapján adódik a másik kérdés, hogyan zárulhatnak a hazai pontvadászatok?

Nógrádi Tibor:” A magánvéleményem az, hogy az amatőr bajnokságokat és az NB III-t, NB II-t sem fogjuk tudni befejezni ebben a szezonban. Ami szintén valószínű, hogy az NB I-es meccseket- ha egy mód lesz rá- le fogják játszani a csapatok, , de zárt kapuk mögött. Hangsúlyozom, ez az új MLSZ vezetés hatásköre lesz és döntés csak akkor várható, ha már látszik, hogy hogyan vészeljük át a járványt.”

Az MLSZ Tisztújító Közgyűlés eredményére már csak egy napot, a bajnokságok lezárásának mikéntjére viszont még minimum egy hónapot várni kell.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb