KikapcsKözélet

Szeged365 start: a hétvége legfontosabb történései, hétindításhoz

Nem hagyjuk, hogy úgy kezdd a hetet, mint aki most jött a Holdról! Friss koronavírus számok, Orbán Viktor járvány-prognózisa, Botka László pénteki rendelete és egy libabőrös Szeged365 premier érkezik a hétvégi válogatásunkban, a hétfői kávéd mellé.

Hétfő reggel, a Zápor tónál. Fotó: Szabó Dávid

Te is utálod azt, amikor hétfő reggel beérsz dolgozni, leülsz kávézni (jobb esetben: video meeting-elni, otthonról) a kollégákkal és 3 mondat után kiderül: egyedül Te nem vagy képben a hétvégi eseményekkel, olyan vagy, mint aki most jött a Holdról? Tiszta ciki így kezdeni a hetet, éppen ezért hétfő reggelente egy gyors, képbe hozó hír-pakkal várunk ezentúl, elkerülve a fenti kellemetlen szituációt.

AZ AKTUÁLIS KORONAVÍRUS SZÁMOK

Orwell-i szám: 1984 fertőzöttet tartanak számon jelen pillanatban Magyarországon. Csongrád megye továbbra is a negyedik leginkább érintett, nálunk 57 a regisztrált koronavírusos betegek száma. 10 újabb áldozata van a kórnak, ma reggelre 199-re nőtt a halottak száma. Eddig 267 magyar távozhatott gyógyultan a kórházból.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 1984 (változás +68) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 57 (nincs változás) fő

Elhunytak száma:  199 (változás +10) fő

Gyógyultak száma: 267 (változás +17) fő

BOTKA LÁSZLÓ PÉNTEKI RENDELETE: MAXIMUM 500 FŐ LEHET A MARS TÉRI PIACON

A kormány a hétvége előtt ismét a polgármesterekre bízta a további szigorításokat, Botka László, Szeged polgármestere azonban nem rendelt el külön intézkedéseket. Újdonság viszont, hogy visszavonásig 500 főben limitálta a Mars Téri Piacon egyszerre tartózkodható emberek számát – ez tehát nem csak a hétvégére vonatkozott, ma reggel és a továbbiakban is érvényes.

MAGYARORSZÁGON A JÁRVÁNY FELSZÁLLÓ ÁGBAN VAN, MÁJUS 3. LEHET A CSÚCS

Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta: nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus, mivel változatlanul igaz, hogy az érintettek 80 százaléka nagyon enyhe tünetekkel esik át a betegségen.

Szakemberek szerint május 3. lehet a járvány csúcsa Magyarországon, mondta Magyarország miniszterelnöke ma délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban megejtett random-látogatása során.

ÉS EGY POZITÍV SZTORI A VÉGÉRE: HATALMASAT MENT AZ OTTHONI GIGA-FLASHMOB

The show must go on! Tegnap este felrobbant az éter, kidőltek a falak: a CityRocks otthoni giga-flashmobja hatalmasat durrant. Külön öröm, hogy a 200 fantasztikus zenész közreműködésével végigtolt, egyedülálló home flashmob hazai premierjét a Szeged365.hu-n tartották a szervezők.

Totális libabőr, ha csak egyetlen videót nézel meg hétfő reggel, ez legyen az:

Vigyázz magadra és szeretteidre, ha teheted, maradj otthon!

Legyen szép a heted!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb