Sport

Az FTC és a ZTE már csoportos edzéseket tart – a szegediek továbra is egyénileg készülnek

A Fradinál és a Kisvárdánál már Húsvét előtt, a Zalaegerszegnél tegnap kezdték el a közös munkát. Négy-öt fős csoportokban edzenek. Az NB I-ben nem egységes a hozzáállás a tréningek mikéntjéhez, az NB II csapatai közül viszont egyik sem kockáztat, így a Szeged-Csanád Grosics Akadémia sem.

Sokan felkapták a fejüket, amikor a Ferencvárosnál bejelentették, kis csoportokban, de újra kezdik a közös edzéseket. Kéősbb Hajnal Tamás, a klub sportmenedzsere úgy nyilatkozott a DigiSportnak adott intejújában, hogy valójában “le sem álltak, folyamatosan voltak 3-4 fős, kiscsoportos de közös edzések”.

Mindhárom élvonalbeli klubnál speciális óvintézkedések mellett és a lehetőségekhez képest a minimálisra csökkentve a fertőzés veszélyét zajlanak ezek a tréningek. A játékosok átöltözve érkeznek és megmérik a hőmérsékletüket, mielőtt kiszállnak a kocsiból. A labdákat, bójákat és egyéb eszközöket folyamatosan fertőtlenítik, kéztörlőket helyeznek ki a játékosoknak és az edzőknek a pálya szélére.

Forrás: www.fradi.hu Erre még várni kell – nincs testi kontaktus a játékosok között az edzésen

Révész Attila, a kisvárdai klub sportigazgatója így nyilatkozott erről a Nemzeti Sportnak: „Az első csapat elkezdte az edzéseket. Hat nagyméretű pályánk van, de nem használjuk valamennyit, mert a keret ötös csoportokban gyakorol, és célirányosan a technikai képzettség, illetve az erőnlét fejlesztésére korlátozódnak a tréningek. Nyilvánvaló, otthoni környezetben a kitámasztás, a hirtelen irányváltás vagy a labdára sprintelés nem modellezhető, s mert a személyes kontaktus nincs megengedve, az edzés nem lehet tökéletes. Hiányoznak olyan elemek, mint a labdabirtoklás, az együttes védekezés vagy támadás, nincsenek párharcok, szóval korántsem optimális a helyzet.”

A spanyol élvonalban szereplő Real Sociedadnál is ezen a héten kezdték el a közös edzéseket. Erről a baszk klub hivatalos honlapja számolt be, de a Twitterre is kirakták az infót:

Az NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál, – ahogy az összes többi Merkantil bank ligás együttesnél – egyelőre egyénileg, otthon zajlanak a mérkőzések. Az MLSZ tisztújító közgyűlését online tartják meg április 21-én. Valószínűleg szó lesz majd a bajnokságok folytatásáról vagy lezárásáról is, ami az edzésmódszereket is egységesítheti.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb