Szegedi Arcok

Önként vállalta a covid zónamunkát a három szegedi orvos

Önként vállalta a Covid zónamunkát három szegedi szakember a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban. Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel, ezáltal lehetősége nyílt a szülés-nőgyógyász szakemberek alkalmazására, akik ma már munkába is álltak.

A Kiskunhalasi kórházban a nőgyógyászok többsége 65 év feletti, így a veszélyeztetett korosztályba tartoznak, vagyis jól jött a fiatalokból álló orvosi egység. A kórházban nemrégiben kialakítottak egy Covid szülőszobát és egy speciális műtőt ahol az esetleges koronavírus fertőzött kismamák ellátása is megfelelő módon biztosított.

Dr. Sári Tamás, Dr. Nógrády Miklós és Dr. Fekete Zoltán a mai napon Dr. Horváth Attila vezető főorvos vezetésével ma bejárták a szülészetet és megnézték a rendelkezésre álló szülőszobákat, a műtőhelyiségeket, és az ellátáshoz szükséges berendezéseket. Az önkéntesen zónamunkát vállaló szakemberek a Covid zónában kialakított szülészeti egységet látva elismerően szóltak a felszereltségről és az itt folyó szakmai munkáról is.

Fotó: halasmedia.hu

Az egészségügyi intézmény főigazgatója elmondta, hogy a három új orvos a tervek szerint a járványveszély ideje alatt erősíti majd a kórház kollektíváját. És mivel szakképzett és elismert orvosokról van szó, a járványveszélyes helyzetre való tekintettel mind a két részlegen remek egészségügyi ellátásban részesülhetnek a kismamák.

Fotó: halasmedia.hu

Forrás: halasmedia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb