KikapcsSzegedi Arcok

Legyen időd olvasni – ezért küzd 4 éve a szegedi híradós műsorvezető, Szabados Ági

Manapság egyre kevesebb időnk van olvasni, legalábbis sokan ezt mondjuk. Éppen ezért indította el mozgalmát és blogját is a Szegedhez szorosan kötődő híradós műsorvezető, az RTL klub-os Szabados Ágnes. A Nincs időm olvasni kihívás! / Van időm olvasni csoport! menet közben igencsak “benépesedett”, több mint 23 ezer tagot számlál, és tagjaik minden hónapban, sőt, minden nap aktívak.

Ma van a könyv (és ehhez szorosan kapcsolódóan a szerzői jog) világnapja, amely nap egyrészt William Shakespeare születésnapjához kötődik, amely egyben halálának a napja is volt (1564-1616), de szorosan összekapcsolják a nagy spanyol barokk író, a Don Quijote szerzője, Miguel de Cervantes halálával is, ami egyes feljegyzések szerint szintén 1616. április 23-án történt, más történelmi források egy nappal korábbra, április 22-re teszik halála napját.

4 évvel ezelőtt indította útjára Szabados Ági a Nincs időm olvasni kihívás! Facebook csoportot, aminek célja az volt, hogy mindenki, aki vállalkozik a kihívásra, olvasson el havonta legalább egy könyvet, azaz 12 hónap alatt 12-t. A felhívás sokakat elért, és sikeres lett, emellett rendszeresek voltak a személyes csoporttalálkozók is, többek között Szegeden is. A csoport neve átalakult, ugyanis a legfőbb üzenet már nem elsősorban az volt, hogy nincs időnk olvasni, mert kiderült, ha akarjuk, igenis van, így vette fel a Van időm olvasni csoport nevet.

Fotó: szabadosagnes.blog.hu

Hogy hogyan is működik ez a csoport, kik a tagjai, és mit kell vállalni azoknak, akik a tagjai akarnak lenni? Mert tag bárkiből lehet. Erről mesélt Szabados Ági a Szeged365.hu-nak:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb