Kikapcs

Karantén Mozi: 3 zseniális Netflix sorozat, szegedieknek, a 4 fal közé, ingyen

Hogy mire jó a karantén? Egyrészt, hogy lassítsuk a járvány terjedését. Másrészt, rengeteg dologra lehet időnk és alkalmunk, amire a “normális” életünkben nem volt és nem is lesz: ledobhatunk pár kilót, kifesthetjük a garázst és végre nézhetünk baró sorozatokat! Három zseniális szériát kaptunk elő a Netflix-ről, szegediektől, szegedieknek! Súgunk: az első hónap ingyenes a streaming-szolgáltatónál, ha a 29. napon lemondod, nem számolnak fel díjat (kipróbáltuk, de ne felejtsd el lemondani).

Karantén Mozi: egy újabb szerszám a Szeged365.hu eszköztárában arra, hogy ne csavarodj be a négy fal között. Normál időkben a szegedi (és hazai) mozikba minden csütörtökön érkeznének a heti premierfilmek, viszont a Belvárosi Mozi és a Cinema City egyaránt zárva. Mi viszont, ha itt a kis-péntek, pörgetjük a filmajánlókat, hétről hétre olyanokat, amelyek valamitől különlegesek, egyediek vagy épp kedvesek a szegedi film-faneknek.

AZOK A 70-ES ÉVEK SHOw

Ez a sorozat koránt sem friss (sőt, vén, mint az országút), de az utóbbi pár évben újra bekerült a Trending Now kategóriába a Netflixen. A történet a 70-es években játszódik és amerikai kamaszok életéről szól. A családi sorozat 8 évadot élt meg, és mára klasszikussá vált, nagyrészt Mila Kunis és Ashton Kutcher közös gyerekkori szereplése miatt. Mi imádtuk, legalább annyira epik 70’s a hangulata, mint amennyire epik 80’s a Stranger Things-é.

A KI…..TT VILÁG VÉGE

Stílszerű választás, sajnos. A 20 perces részek miatt akár egyetlen nap alatt is letolhatod, arra azért készülj fel, hogy a tiniszerelem darabokra töri a szíved az első évad végére. Még jó, hogy már a másodikat is nézheted a Netflixen, ami, ha lehet, még az elsőnél is jobban sikerült.

Azt nem mondanánk, hogy olyan érzésed lesz közben, mintha boldogság-cukorkát szopogatnál, de amíg ezt a road movie-coming of age sztorit nézed sem agyalsz annyit az egészségügyi és gazdasági helyzeten…

https://www.youtube.com/watch?v=8XvFO83LXBE&feature=emb_logo

HA MÉG NEM LÁTTAD, SEMMIT SEM LÁTTÁL: STRANGER THINGS

Egy röpke, személyes gondolat érkezik: jómagam (a cikk szerzője) ordas nagy 80-as évek őrült vagyok. Libabőrös leszek egy Cutting Crew – I’ve just died in your arms-tól, imádom a korszak slasher-rémségeit (Jason Vorhees-től Freddy Krueger-ig) és persze az évtized szuperciki ruházatát, Barbie baba rocksztár frizurával. Szóval, ha Te is csíped a 80-as éveket, be fogsz zsongani a Stranger Things-től. Kicsit tinihorror, kicsit Reo Speedwagon, kicsit misztikus cucc, olyan, mintha összekeverted volna a Dawson és a haverokat a régi Twilight Zone sorozattal + meglocsoldtad volna sok-sok 80-as évekbeli rockslágerrel és rádobtál volna pár xenomorph-szerű izét, hogy legyen kikkel kergetőzni az egyébként is parádés szereplőgárdának.

Atom.

Szeretjük, mert…

  • a Duffer testvérek zsenik (a rendező-páros)
  • Winona Ryder fergetegesen hozza a gyerekéért küzdő, kicsit leszedált anyukát
  • David Harbour fantasztikus (még nem tudod, ki ő, de ha elkezded nézni a sorozatot, a kedvenc színészed lesz)
  • Tizenegy imádnivaló: tini-színész, level 500
  • és ugye, 80-as évek, atyaéééég, milyen hangulata van a sorozatnak!

A sztori: az indianai Hawkins város nyugalmát a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, melyet további rejtélyes események követnek. A helyi seriff, a család és a fiú barátai összefognak Will mielőbbi megtalálására. Ennyit róla, a többi már spoiler lenne. Kezdd az első évadnál, különben káosz lesz.

Trailer, első évad:

Második:

Harmadik:

https://www.youtube.com/watch?v=XcnHOQ-cHa0

És van már negyedik is, de csak trailerben, a forgatást csúsztatni kellett a koronavírus-helyzet miatt…


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb