Mindenmás

508 rendőri intézkedés történt a megyében az elmúlt egy hónapban a kijárási korlátozások megszegése miatt

Mint, ahogyan arról korábban írtunk, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai társszerveikkel együttműködve rendszeresen ellenőrzik a megye közterületeit. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a kijárási korlátozás bevezetése óta több, mint 500 esetben történt rendőri intézkedés a megyében.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020 (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. április 23. 24 óra közötti időszakban Csongrád megyében a rendőrök összesen 508 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével,  48 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 123 szabálysértési feljelentést tettek – közölte lapunkkal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Akik azt is elmondták, hogy a szabályszegőkkel szembeni intézkedések számában nem tapasztaltak ez idáig kiugrásszerű növekedést.

Arról, hogy 10 nappal ezelőtt ezek a számok mekkorák voltak, alább írtunk:

Hangsúlyozták: a cél továbbra sem a büntetés, hanem a járvány terjedésének lassítása a korlátozások érvényre juttatásával. Állításuk szerint az eddigi tapasztalatok alapján a lakosság nagy része együttműködő.

A városokra lebontott, napi statisztikáról a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság göngyölített, megyei bontású statisztikát vezet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb