Közélet

Botka László fenntartja a múlt hétvégén elrendelt kijárási korlátozásokat

Immár harmadik alkalommal bízta Orbán Viktor miniszterelnök a települések polgármestereire a kijárási korlátozások szigorítását. A miniszterelnök két hete engedte meg először azt, hogy a polgármesterek a kijárási korlátozásokon hétvégente szigorítsanak. Botka László, Szeged polgármestere mind a két alkalommal élt a lehetőséggel és az előttünk álló hétvégén is fenntartja a kijárási korlátozásokat.

Az önkormányzat ma délelőtt kiadott közleményében a polgármester továbbra is arra kéri a szegedieket, hogy csak létfontosságú ügyek elintézése érdekében hagyják el a hétvégén otthonaikat. Emellett pedig arra is nyomatékosan a polgárokat, hogy az üzletekben, boltokban, a piacon és a tömegközlekedési eszközökön viseljenek maszkot, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat!

Fotó: Szabó Dávid

A közlemény továbbra is hangsúlyozza, hogy a polgárok tartsák be a másfél méteres távolságot egymás között, hogy használjanak a kézfertőtlenítőt és kesztyűt, ha lehetőségük van rá, valamint azt is leszögezi, hogy a Mars téri piacon ezúttal is csak 500 fő tartózkodhat egyszerre, egy időben.

A szabadban pedig továbbra is csak egy órát tölthetünk sportolási vagy kutyasétáltatási céllal, azt is egyedül, vagy csak azokkal, akikkel egy háztartásban élünk.

Fotó: Szabó Dávid

A Polgármesteri Hivatal közleménye változatlanul alább olvasható:

Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata fent tartja a múlt hét végén elrendelt korlátozásokat. Kérjük, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a hétvégén az otthonukat!

Az április 25-26-i hétvégén – szombaton 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig – az üzletek az eddigi korlátozó szabályok és a hétvégi nyitva tartás szerint működnek Szegeden.

Nyomatékosan kérjük a szegedieket, hogy az üzletekben, a boltokban és a piacon, valamint a közösségi közlekedési járműveken viseljenek szájmaszkot, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat!

Továbbra is kérjük a boltok üzemeltetőit, hogy járványügyi felelősségük tudatában járjanak el. Folyamatosan ellenőrizzék a vásárlóik számát az üzletükben, és figyelmeztessék az embereket a 1,5 méteres távolságtartásra.

Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg, egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat (ez az átlagos szombati látogatószám fele), amit a piac munkatársai szigorúan ellenőriznek. A szegediek védelme érdekében a járvány miatt frissen kifejlesztett, a vásárlók számát nyilvántartó forgalomszámláló applikációt is felhasználják a piacon. Az 500 fős rendelkezés a jövőben is érvényben marad.

A szabadban lenni, sportolni vagy kutyát sétáltatni legfeljebb napi egy órában lehet a hétvégén, azt is egyedül, vagy csak azokkal, akikkel egy háztartásban élnek. A járványt közösen fogjuk legyőzni, köszönjük támogató együttműködésüket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb