Közélet

Budapesten hétfőtől csak szájmaszkkal lehet a BKK-n utazni – tervez-e hasonló döntést Szeged?

Április 27-től, tehát hétfőtől, csak szájmaszkkal lehet tömegközlekedési eszközökön utazni Budapesten. Ez, valamint az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ma a szokásos pénteki rádióinterjújában azt mondta, hogy új kijárási szabályokat fognak alkotni, és fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindíthatja a kormány Magyarországot májustól, felveti a kérdést, hogy tervez-e a budapstihez hasonló intézkedéseket járművein a Szegedi Közlekedési Kft?

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető-igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy minden ország, és minden város most mérlegeli a saját lehetőségeit a tömegközlekedésben, és úgy általában az élet újraindításának tekintetében. Szegeden Botka László polgármester most ma jelentette be a mostani hétvégére érvényes korlátozásokat.

Majó-Petri Zoltán szerint Budapest intézkedése mindenképpen előremutató, és példaértékű. Szeged városa és a Szegedi Közlekedési Kft. is dolgozik azon, hogyan segíthetnének azon, hogy minél többen viseljenek maszkot a járataikon Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb