Sport

Maqueda Veszprémbe igazolt, Blazevic is elköszönt a Pick-Szegedtől

Minimum két idegenlégiós távozik a nyáron a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatától. Jorge Maqueda a legnagyobb riválisnál folyatja, ezt hivatalosan is bejelenltették már a Veszprémnél, Alen Blazevic a közösségi médiában köszönt el a szurkolóktól.

Egy nagy rakás gól, szép emlék és siker. Ezeket viszi magával Szegedről a nyáron távozó két játékos. A toledói születésű Jorge Maqueda a spanyol válogatottal lett Európa-bajnok és világbajnok, a Vardarral pedig Bajnokok Ligája győztes. A 32 éves játékos 2018-ban igazolt Szegedre és Pick mezben magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert. Távozását januárban erősíette meg a Veszprém közleménye.

forrás: www.pickhandball.hu

A spanyol világsztárról korábban megtudhattuk, hogy a konyhában is remekel. Erről Bánhidi Bence mesélt a Szeged365.hu-nak.

A koronavírus-járvány miatt furcsára sikerült Alen Blazevic búcsúja, aki 2012 óta volt a Kékek kézilabdázója és a hazai sikerek mellett az EHF-kupa győzelemmel is gazdagította a klub és saját trófeagyűjteményét. A horvát sportoló felesége közösségi média profilján mondott búcsút a szurkolóknak. “Köszönök minden emléket Szeged, amelyet együtt éltünk át! A második otthonommá vált a város. Nagyon szomorú vagyok, hogy csak így köszönhetek el tőletek a koronavírus miatt. Csodálatos szurkolóink vannak, akik a klub szívét és lelkét jelentik.”- olvasható a profilon.

forrás: Facebook

A 33 éves játékos és a szegedi drukkerek kapcsolata az elmúlt nyolc évben remek volt. Erről is mesélt egy korábbi interjúban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb