Mindenmás

Napi pakk: péntek, napsütés, Taki bácsi, Szeged!

Taki bácsi, Kelly Clarkson, Barbra Streisand (aki nem Barbara), nomeg az igazi tavasz kezdete vár ránk a mai napon. Péntek van, Szegeden vagyunk, mi kell még? Befutott a napi pakkunk, rögtön az elején egy nagy-nagy köszönettel felétek: tegnap voltunk 30 naposak, nagyon hálásak vagyunk, amiért már ilyen sokan bennünket olvastok!

MA SZÜLETTEK

Szomszédok, Tüskevár, a Tenkes Kapitánya, Egri Csillagok… soroljuk még? Kereken 100 éve született Zenthe Ferenc, mindannyiunk Taki bácsija, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

38 éve született Kelly Clarkson kétszeres Grammy-díjas, amerikai énekesnő, dalszerző, a csajszi, aki az American Idol első szériáját nyerte. Imádjuk a hangját, főleg a Breakaway című, 2009-es slágerében (libabőrös):

78 éves Barbra Streisand énekes – és színésznő, akinek a keresztneve tényleg nem Barbara, hanem Barbra. Egy “a” betű különbség, amiről tutira nem tudtál és most alapjaiban változtatott meg mindent (na jó, nem), amit a Tükröm, tükröm; Csillag születik; Hello, Dolly, Funny Gir és a Funny Lady című filmek főszereplőjéről gondoltál.

SZENT GYÖRGY NAPJA: A VALÓDI TAVASZ KEZDETE

Ma van Szent György napja, a katonák és földművelők védőszentje kis-ázsiai keresztény katona és vértanú volt. A néphit Szent György napjától számította a jó időt, a valódi tavasz kezdetét. 

És tényleg, ma parádés idő lesz Szegeden: délután legfeljebb 22-23 fok lehet. Délnyugati szél lesz a jellemző a térségben, csapadékra nem kell számítani.

Bővebben klikk Boros kolléga péntek reggeli időjárás-jelentésére:

HOGY KÉPBE KERÜLJ: AZ ELMÚLT 24 ÓRA LEGFONTOSABB ESEMÉNYEI

A tegnap kereken 30 napos Szeged365.hu-n minden este 8-kor napi összefoglalóval jövünk, melynek célja, hogy 3 perc alatt képbe hozzunk az aznapi történések legjavával. Ha utálod az érzést, amikor olyan vagy, mintha most jöttél volna a Holdról, kattints az alábbi cikkünkre, pikk-pakk olyan leszel, mint egy mozgó Wikipédia:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb