Közélet

Koronavírus, csütörtök: nincs új fertőzött Szegeden; járhatnak az ingázók Magyarország és Szerbia között

Nincs új koronavírus fertőzött Szegeden, bár országosan 116 újabb ember lett beteg, és sajnos 14 halálos áldozat lett az elmúlt 24 órában. Május 3-ig maradnak országosan életben a korlátozási intézkedések, utána felülvizsgálat következik. Azért hátra nem lehet dőlni. Az ingázók miatt megnyitottak több határátkelőhelyet Magyarország és Szerbia között. Immár Szegeden is jogszerűen vállalhatnak házhoz szállítást a taxisok. Napi koronavírus összefoglalónk következik.

116 fertőzött, 14 halott országosan az elmúlt 24 órában. Szegeden nincs újabb fertőzött. Reméljük a város továbbra is ilyen fegyelmezett marad.

Május 3-ig egyelőre az ország minden területén hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Megnyitották a röszkei, a tompai és a hercegszántói határátkelőket a magyar-szerb határ mentén élők előtt csütörtökön, hogy az ingázók ne szenvedjenek még nagyobb gazdasági károkat a koronavírus okozta helyzetben.

Immár Szegeden is jogszerűen vállalhatnak házhoz szállítást a taxisok. Ideiglenesen ugyanis felmentést kapnak a taxirendelet egyes kitételei alól, mivel a koronavírus-járvány miatt megnövekedett az árucikkek házhoz szállítására való igény, több vállalkozás is indított olyan szolgáltatást, amelyben taxival szállították házhoz a tőlük a megvásárolt termékeket, árucikkeket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb