Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: lottó ötös, Csernobil, meghalt Kim Dzsongun?

Kezdjük a legjobbal: valaki pár órája nyert 846 015 625 ropogós, magyar forintot. Csípnénk, ha szegedi lenne az illető… Különleges napra ébredtünk, ma van a csernobili atomkatasztrófa évfordulója, ma született Jet Li, a fél világ pedig azt találgatja: most akkor tényleg meghalt Kim Dzsongun vagy egy ordas nagy kamu az egész?

KEZDJÜK EGY KLASSZ HÍRREL: TELITALÁLAT VOLT AZ ÖTÖS LOTTÓN

Te mit csinálnál 846 millió forinttal? Szombat este kihúzták az ötös lottó nyerőszámait: telitalálat is született, így egy nyertes egészen pontosan 846 015 625 forinttal lett gazdagabb. Csípnénk, ha szegedi lenne az illető. Ha Szeged365 olvasó lenne, még inkább…

Ezek voltak a nyerőszámok:

  • 34
  • 45      
  • 66     
  • 84
  • 87

A kettesekkel 2445, a hármasokkal 30 295, a négyesekkel pedig 3 307 505 forintot lehetett nyerni – ezúttal 14 db négyes született.

NE ÉGJ BE: ŐKET KÖSZÖNTSD FEL MA

A mai névnaposok: Ervin, Marcell, Mária, Berengár, Tihamér – ha van ilyen ismerősöd, gyorsan dobj rá egy üzenetet, később úgyis elfelejtenéd (mi is el szoktuk, nyugi).

MA SZÜLETTEK

57 éves Jet Li, kínai filmszínész, egyben wushu legenda, az Öld meg Rómeót, a Nyakörv és a Feláldozhatók sztárja, a szegény ember Bruce Lee-je (bocs). Amiért (is) felnézünk rá: akárcsak Jackie Chan, a forgatásokon hallani sem akar a dublőrökről, az összes akciójelenetet vele veszik fel, aminek köszönhetően 10-ből 9-szer rommá töri magát. Az alábbi videóban pedig a többieket, íme 17 perc tömény hentelés, Jet Li rajongó olvasóinknak, a vasárnap reggeli kávé mellé:

75 éves Szörényi Levente, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes. A Mediterrán, a Balassa, a Bajtala, az Illés, a KITT-egylet és a Fonográf zenekarok egykori tagja. Több tucat sikeralbum és színpadi darab szerzője, előadója. Jelentős részt vállalt a magyar beatzene megteremtésében. Illés Lajossal és a Tolcsvay fivérek zenekarával együtt, nevéhez fűződik a Kárpát-medence népzenéjének és a modern beat / rock zenének a házasítása. Főbb zeneművei: Human Rights (beatoratórium, 1971), Kőműves Kelemen (rockballada,1982) István, a király (rockopera, 1983) Atilla, Isten kardja (rockopera, 1993). Három könyve jelent meg a Betemetett Magyar Múlt című általa alapított könyvsorozatban. Borászattal és régészettel is foglalkozik. 

34 ÉVE TÖRTÉNT MEG A CSERNOBILI ATOMERŐMŰ-KATASZTRÓFA

csernobili atomkatasztrófa pont 34 éve, 1986. április 26-án történt az ukrajnai (akkor a Szovjetunió tagállama volt) Pripjaty és Csernobil városok melletti Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben.

Ha érdekel a téma, és bírod (de csak ha tényleg bírod) a naturalisztikusan őszinte filmes megoldásokat, az HBO-féle Csernobil – minisorozatot feltétlenül nézd meg a karantén végéig. Vigyázz, gyomorba vágó tartalom, nem egy könnyed, családi mozi:

21 FOK, KEVÉS SZÉL SZEGEDEN

A szombatinál hűvösebb idő lesz Szegeden, de az előrejelzések szerint a szél kevésbé lesz erős a mai napon. A maximum hőmérséklet 21 fok lesz.

A SZOMBAT ESTE LEGNAGYOBB DILEMMÁJA: MOST AKKOR MEGHALT KIM DZSONGUN VAGY SEM?

Több külföldi hírportál is arról írt szombat késő este, hogy meghalt Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun. Az értesülés a hongkogi HKSTV-től származik, amely „biztos forrásból” úgy értesült, hogy az észak-koreai vezér már az örök vadászmezőkön löveti légvédelmi ágyúval a minisztereit (ha lemaradtál volna róla, Kim Dzsongun 2015. májusában légvédelmi ágyúval végeztette ki az észak-koreai hadügyminisztert, mert szerencsétlen elbóbiskolt a főnök beszéde alatt).

Japán források alig pár órával ezelőtt kínai orvosokra hivatkozva viszont azt mondták, hogy kómában van, miután szívműtétet hajtottak végre rajta.

New York Post forrásai szerint a beavatkozás azért sült el rosszul, és lehetett végzetes kimenetelű, mert a műtétet végző orvos a stressz és a ránehezedő nyomás miatt nem tudott megfelelően koncentrálni.

Eközben műholdas felvételeken Észak-Korea keleti részén, egy üdülővárosban észlelték Kim Dzsongun különleges vasúti szerelvényét – derült ki szombat este egy washingtoni székhelyű, koreai ügyekkel foglalkozó szakportálon. A 38 North nevű oldal azt írta, hogy a vonat Vonszan város fő pályaudvarán állt április 21-én és 23-án. A jelentés szerint a vonat ottléte nem bizonyítja, hogy a vezető a városban lenne, egészségi állapotáról sem lehet ennek alapján következtetni, de súlyt ad azoknak a jelentéseknek, amelyek szerint Kim Dzsongun esetleg az ország keleti partvidékének egyik elit körzetében tartózkodik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb