Mindenmás

Napi pakk, kedd: Kim Dzsongun él, felhős idő, túléltük a hétfőt

Kezdjük két lényeges ponttal: 1. túléltük a hétfőt, 2. a kedd egyenlő a sunyi hétfővel, szóval csak óvatosan. Ha kimozdultok, maszk és kesztyű legyen kéznél, nomeg esernyő is, akár kisebb-nagyobb záporok is jöhetnek a mai napon. Befutott a napi pakk, egy Lamborghini Hurracán anyósülésén, vissza kettő, padlógáz!

MA SZÜLETTEK

Isten éltessen, Mr. Lambo – írnánk, ha még mindig élne Ferruccio Elio Arturo Lamborghini olasz autógyáros. A legenda ma lenne 104 éves. Az megvan, hogy az öreg Lambo eredetileg traktorokat gyártott és igazából dühből kezdett el sportkocsikat szerelni? Ferruccio 1949 óta épített traktorokat, az üzlet nem ment rosszul, még egy vatta új Ferrari-ra is tellett neki az ötvenes években (és ugye, a Ferrari már akkor sem számított Tesco gazdaságos megoldásnak). Olasz autóhoz méltóan (bocs) a piros csoda heti kétszer esett szét, hősünk pedig magához Enzo Ferrarihoz fordult reklamációjával, aki nem foglalkozott vele, sőt, elküldte melegebb éghajlatra. Az egykori traktorgyáros ekkor döntötte el: megteremti a nagy betűs Szuperkocsit, ami még a Ferrarikat is felülmúlja majd.

Apropó, emlékeztek még a királykék Lamborghini Gallardo Spyder-re a Széchenyi téren? A karantén kezdete előtt mindig a régi Botond Étterem előtt parkolászott, lassan már annyira a szegedi utcakép része volt, mint a Grünn Orbán-ház kovácsoltvas erkélye, a Városháza óratornya vagy a jó öreg P@csaember.

Hiányzik.

Mármint nem a forrónacis szegedi pasas (ő spec nem hiányzik), hanem a Gallardo…

Megnéztük ezt a fotót, rajta a Lamborghini Aventador formás “kis” hátsóját (kezdünk belekavarodni ebbe a témába) és eszünkbe jutott valami: “köszi Enzo, hogy felidegesítetted Ferruccio-t!” Ez lett belőle:

112 éve született Oskar Schindler üzletember, gyártulajdonos, aki 1200 zsidó embert mentett meg a Holokauszt idején. Igen, róla szól a legendás film:

Schindler 1200 embert mentett meg a deportálástól és a várható haláltól, akiket lőszer- és edénygyáraiban alkalmazott Lengyelország, illetve a mai Csehország területén.

Kevésbé pozitív arcok is születtek ma: 83 éves lenne Saddam Hussein iraki diktátor. Lenne, ha 2006. december 30-án, emberiség elleni bűneiért (elsősorban a Dudzsájban, 1982-ben elkövetett, 148 síita áldozatot követelő megtorlás miatt) nem végezték volna ki.

HA MÁR A DIKTÁTOROKNÁL TARTUNK: KIM DZSONG ELŐKERÜLT

Kim Dzsongun április 27-én (azaz tegnap) egy üdvözlő üzenetet küldött Cyril Ramaphosa-nak, a Dél-afrikai Köztársaság elnökének a dél-afrikai ünnep, a Szabadság Napja alkalmából – adta hírül az ATV. Sok sikert kívánt továbbá az országnak a nemzeti egység előmozdításához és a társadalmi-gazdasági fejlődéséhez, illetve reményét fejezte ki a két ország közötti barátság és együttműködés erősödésével kapcsolatban.

A fentieket viszonylag nehéz úgy végrehajtani, hogy valaki halott, ergo sanszos, hogy a szombat esti nemzetközi hírekkel ellentétben életben van a dicső észak-koreai nép még dicsőbb Kisgrófó hasonmása.

Szép gyerek. Fotó: Reuters


HÉTFŐ: 24 FERTŐZÖTT A NAPSUGÁR OTTHONBAN, 2583 AZ ORSZÁGBAN

Rengeteg minden történt tegnap, a főbb események, röviden, tételesen:

  • 23 beteg és 1 dolgozó kapta el a koronavírust a Csongrád megyei Napsugár Otthonban
  • 2583 főre nőtt a koronavírusos esetek és 280-ra a fenti betegség következtében elhunytak száma
  • Maruzsa Zoltán: biztonságban lebonyolíthatóak az érettségi vizsgák
  • Ingyenes szájmaszkot ad az SZKT a bérletet vásároló szegedieknek

Egy kicsit bővebben:

MELEG LESZ, VISZONT ITT – OTT SZÓRVÁNYOS ZUHÉ JÖHET

Napközben sok napsütés várható feltámadó délnyugati széllel Szegeden, szórványos zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalban 6-12 fok várható, délután 21-26 fokig melegszik a levegő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb