Közélet

Hétfői összefoglaló: 24 fertőzött a Napsugár Otthonban, 2583 az országban, egyre többen szorulnak kórházi ápolásra

Drasztikusan nőtt a koronavírussal-fertőzöttek száma Csongrád megyében, 24 új koronavírussal fertőzöttet regisztráltak a Vakok Otthonát is üzemeltető Csongrád Megyei Napsugár Otthon kötelékében, és egyre többen szorulnak a vírus miatt kórházi ápolásra. Koronavírus napi összefoglaló:

23 beteg és 1 dolgozó kapta el a koronavírust a Csongrád megyei Napsugár Otthonban

Ma reggelre hivatalosan 23 fővel nőtt a fertőzöttek száma Csongrád megyében. Mivel szombaton kiderült, hogy többen elkapták a fertőzést a Csongrád Megyei Napsugár Otthon alá tartozó szegedi Csongrád megyei Vakok Otthonában, megkérdeztük a fenntartót arról, hogy a hétfői fertőzött személyek is az otthonban laknak-e. Megjött a válasz, jóval nagyobb számokkal, mint amelyekre számítottunk. Íme:

Több, mint 2500 felett a fertőzöttek száma Magyarországon

2583 főre nőtt a koronavírusos esetek és 280-ra a fenti betegség következtében elhunytak száma, mindegyikük idős ember, krónikus alapbetegségekkel. Jelentősen, 23 fővel nőtt hivatalosan a Csongrád megyei fertőzöttek száma.

Egyre biztosabban látszik, előbb vagy utóbb bizony dolgoznunk kell! Hogyan védekezzünk közben a koronavírus ellen?

Nagyon sok álhír jelenik meg a koronavírusról. A Szeged365.hu olvasóit felvértezzük ezek ellen, nem engedjük, hogy félre legyetek vezetve! Jöjjön a Koronavírus News vs. Fakenews sorozatunkban három újabb kérdés, amiről sok hír és álhír terjeng most is a neten.

Speciális intézkedéseket vezet be a Szegedi Közlekedési Kft, a szegedieknek is jár szájmaszk

Április 27-től csak szájmaszkkal lehet közlekedni Budapesten a tömegközlekedési eszközökön. Szegeden egyelőre nem vezettek be hasonlóan szigorú intézkedéseket, de a Szegedi Közlekedési Kft. is segíti az utazó közönséget, árulta el a Szeged365.hu-nak Majó-Petri Zoltán, a Kft. ügyvezető-igazgatója.

Biztonságban lebonyolíthatóak az érettségi vizsgák Szegeden is

Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár hétfő reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette, a koronavírus-járványtól függetlenül az érettségi vizsgák az idei évben is, biztonságos körülmények között lebonyolíthatóak. Mint azt korábban megtudtuk, mindez a szegedi oktatási intézményekben is megvalósítható lesz.

Zökkenőmentes a védőfelszerelések beszerzése Kínából

Zökkenőmentes és folyamatos azoknak a védőfelszereléseknek a beszerzése Kínából, amelyet a koronavírus-járvány terjedése ellen szállítanak Magyarországra, ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben.

Folyamatosan nő a kórházban ápolt, koronavírussal fertőzöttek száma

Fokozatosan növekszik a kórházban ápolt, koronavírussal fertőzöttek száma, jelentette be ma délelőtt Müller Cecília, országos tisztifőorvos asszony.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb