Szegedi Arcok

10+1 gyermekkel a karanténban: a szegedi Joób Family jelenti (hangban, videóban)

Online oktatás, gyermekvárás, karantén, egy 10 + 1 gyermekes, korábbi háromszoros világbajnok, olimpikon kenus szegedi családjában. Joób Márton és kedvese 10 gyermek boldog szülei, júliusra várják a tizenegyediket. Megkérdeztük, hogyan bírják cérnával? 

10+1 GYERMEKKEL A KARANTÉNBAN, HANGBAN:

10+1 GYERMEKKEL A KARANTÉNBAN, ÍRÁSBAN:

Sz365.: Az utóbbi hetekben minden szegedi szülő egyszerre lett multifunkciós szuperhős: tanítónéni / tanítóbácsi, home office munkatárs és persze anyuka / apuka is egy személyben. Hogy bírjátok a cérnát? 10 gyermeketek van és hamarosan érkezik a tizenegyedik gyönyörűség is! 

Joób Márton: Egyrészt óriási reménységgel tölt el, hatalmas a boldogság, hogy jön a 11. gyermekünk. Másrészt, nem egyszerű a feladat: 6 iskolás korú gyermekünk van, beindultak az online órák, otthon valóságos harc megy a számítógépekért. A pedagógus leadja az anyagot, a szülő megcsinálja a gyermekkel, majd irány feltölteni, visszaküldeni. Extrém szülői kihívás: gyakran még késő este, félálomban is azt böngésszük, vajon elkészült-e minden. Álljuk a sarat a feleségemmel, persze nem mondom, hogy hibátlanul (nevet), néha az éjszaka közepén csippan a mail, hogy “ez és az elmarad, legyenek kedvesek pótolni, tisztelt szülők”… Nagyon elfáradunk és nagyon várjuk már a nyári szünetet. (megint nevet)  

Akcióban a Konyhatündérek. Fotó: Joób Family, FB

Sz365.: Nem ér szépíteni, füllenteni: hány százalékban veszed ki a részed az otthoni tennivalókból? 

Joób Márton: Felesben toljuk. Délelőttönként én is otthon ülök a gyerekekkel és végezzük a feladatokat, általában csak délben tudok elindulni dolgozni. Közös a munka a feleségemmel, máshogy nem megy, most nagyon össze kell dolgoznunk. 10 gyermek nem kis kihívás, feladja a leckét. Tanítok, pelenkázok, a kedvesemmel együtt háztartást vezetünk. A gyerekek is sokkal többet dolgoznak otthon, bevezettük a háztartástan órát is. Ez csakis csapatmunkában megy. 

Nagy család, sok cipő. Fotó: Joób Family, FB

Sz365.: …és akkor a legfontosabb kérdés: mikorra várjátok a 11. Kincseteket? 

Júliusra! Nagyon nagy a várakozás, nagyon boldogok vagyunk. 6 kislányunk van és 4 fiunk, ő lesz az ötödik kisfiú a családban. Javulnak a fiú-arányaink (nevet)…

Jó egészséget kívánunk!

Hogy milyen az otthoni tanulás egy 13 fős családban, az előbb olvashattátok. Azt, hogy milyen lemosni a családi csapatszállítót, pedig mutatjuk videóban via Joób Family: 

Le a kalappal minden szegedi anyuka és apuka előtt. Nem egyszerű most szülőnek lenni, kitartást Nektek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb