KikapcsMindenmás

Valahol Európában: válts jegyet, nézd, támogasd a Szegedi Nemzeti Színházat

Jótékonysági emlékesttel segítik a Szegedi Nemzeti Színház életben maradását a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club, a Szeged Első Lions Club és a Dömötör-díj szervezői, vezetői.

A Szegedi Nemzeti Színház elmúlt évadának az egyik legnagyobb sikerprodukcióját, a Valahol Európában című musicalt több mint 50 alkalommal láthatták a szegediek. A darab a 75 éve véget ért II. világháborúban játszódik, ősbemutatóját pedig 25 éve tartották a Budapesti Operettszínházban. A rendkívüli helyzet és az imént felsorolt évfordulók adják az esemény apropóját, ami a színház életben maradásához kíván hozzájárulni.

Archív

Az emlékműsorban a támogatók beszélgetéseket láthatnak a Valahol Európában szerzőivel, illetve többek között az egyik írójával, Böhm Györggyel, Horváth Péter társszerző-rendezővel, Dés László zeneszerzővel, Malek Miklós hangszerelővel, és az ősbemutató főbb szereplői közül Szinetár Dórával és Haumann Péterrel. De a szegedi produkció rendezője, Szőcs Artur és a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Ágoston Katalin, Pálfi Zoltán, valamint a Kuksit alakító Hrabovszky Bercel is részt vesznek az emlékesten.

Az online műsorra jegyek négy támogatói kategóriában a www.tixa.hu/valahol-europaban-szegeden oldalon válthatók. A szervezők a műsor linkjét és az eléréshez szükséges információkat az előadás kezdete előtt legalább 24 órával eljuttatják a jegyvásárlók által megadott e-mail címekre.

Mihályi Géza, a Szeged Első Lions Club vezetője a Szeged365-nek úgy fogalmazott: rendkívül jó kapcsolatot ápolnak az intézménnyel, ahol számtalan kooperáció valósult már meg az elmúlt években, így azt reméli, hogy ez a mostani is hasonlóan sikeres és érdekes lesz a közönség számára, még akkor is, ha megtekintése a világjárványra való tekintettel csak az online térben valósulhat meg.

Az emlékest a Szeged Televízió jóvoltából kerül képernyőre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb