Közélet

Breaking: nyithatnak az éttermek, kávézók teraszai! (videóval)

Kinyithatnak a vidéki éttermek, kávézók teraszai, látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok, az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak – jelentette be Orbán Viktor Facebook üzenetben, aki bejelentette: a védekezés első szakasza mostanra lezárult. 

Budapesten marad a korlátozás, mindenütt másutt – így Szegeden is – az alábbi változások jönnek:

  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak
  • megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei,
  • látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok
  • Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz betartani a másfél méteres távolságot, és valamilyen módon eltakarni az arcot
  • Az idősek védett vásárlási sávja a továbbiakban is megmarad, és arra kérte az időseket, hogy csak kellő körültekintéssel hagyják el az otthonaikat
https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/521945382020554/

Közös erőfeszítésünknek köszönhetően úgy látom, hogy a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is. Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna” – mondta video-üzenetében Orbán Viktor.

Az idősek védett időzónáját fenntartja a kormány. Az idősektől Orbán Viktor azt kérte, hogy csak kellő körültekintéssel hagyják el az otthonaikat. Anyák napja kapcsán kijelentette: a virágüzletek péntektől korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen magyarázata szerint anyák napjára készülünk. “Isten éltesse az édesanyákat, egyetlen magyar sincs egyedül” – zárta üzenetét Magyarország miniszterelnöke.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb