Közélet

Botka László fenntartja a múlt hétvégén elrendelt kijárási korlátozásokra vonatkozó szabályokat

Botka László, Szeged polgármestere az előttünk álló hétvégén is fenntartja az elmúlt hetekben elrendelt, kijárási korlátozásokra vonatkozó szigorítást.

Az önkormányzat ma délelőtt kiadott közleményében a polgármester továbbra is arra kéri a szegedieket, hogy csak létfontosságú ügyek elintézése érdekében hagyják el a hétvégén otthonaikat. Emellett pedig arra is nyomatékosan kéri a polgárokat, hogy az üzletekben, boltokban, a piacon és a tömegközlekedési eszközökön viseljenek maszkot, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat!

A közlemény továbbra is hangsúlyozza, hogy a polgárok tartsák be a másfél méteres távolságot egymás között, hogy használjanak kézfertőtlenítőt és kesztyűt, ha lehetőségük van rá, valamint a közlemény azt is leszögezi, hogy a Mars téri piacon ezúttal is csak 500 fő tartózkodhat egyszerre, egy időben.

A szabadban pedig továbbra is csak egy órát tölthetünk sportolási vagy kutyasétáltatási céllal, azt is egyedül, vagy csak azokkal, akikkel egy háztartásban élünk.

Fotó: Szabó Dávid

A Polgármesteri Hivatal közleménye:

„Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata fenntartja az elmúlt hétvégéken már sikeresen bevált korlátozásokat, amelyek a szegediek egészségének védelmét szolgálják.

Kérjük, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a hétvégén az otthonukat! A május 1–3-ai hétvégén – szombaton 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig – az üzletek az eddigi korlátozó szabályok és a hétvégi nyitva tartás szerint működnek Szegeden.

Újra és nyomatékosan kérjük a szegedieket, hogy az üzletekben, a boltokban és a piacon, valamint a tömegközlekedési járműveken viseljenek szájmaszkot, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat!

Továbbra is kérjük a boltok üzemeltetőit, hogy járványügyi felelősségük tudatában járjanak el. Állandóan ellenőrizzék a vásárlóik számát az üzletükben, és figyelmeztessék az embereket a 1,5 méteres távolságtartásra!

Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg, egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat, amit a piac munkatársai továbbra is szigorúan ellenőriznek.

A szabadban lenni, sportolni vagy kutyát sétáltatni legfeljebb napi egy órában lehet a hétvégén, azt is egyedül, vagy csak azokkal, akikkel egy háztartásban élnek. Köszönjük támogató együttműködésüket, közös erővel le fogjuk küzdeni a járványt!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb