Közélet

Hunguest Hotels leépítések: Szegeden senkit sem rúgnak ki

Több, mint 50%-os leépítésbe kezd a Hunguest Hotels Zrt., a kirúgások májusban kezdődnek – adta hírül tegnap a Portfolio.hu. Rákérdeztünk az illetékeseknél, Szegeden senkit sem érint a leépítés, a szegedi hotel július elején tervez újranyitni.

A Hunguest Hotels igazgatósága még március 18-án döntött: a járvány miatt szüneteltetik a szállodák működését, a tervek szerint decemberben induló felújításokat pedig már korábban elkezdik. Mivel a munkálatok a teljes zárás mellett akár 2 évig is tarthatnak, az igazgatóság április 22-én úgy döntött, elindítják a csoportos létszámleépítést, ami elsősorban a szállodák munkavállalóit érinti – írja a Portfolio.hu.

A Magyarország legnagyobb vidéki szállodaláncát üzemeltető, Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt. közölte: elhelyezkedési tanácsadással, életvezetési coach-csal és átképzési támogatással segítik az elbocsátott dolgozókat, és a felújítások után az addigra már 4 csillag és 4 csillag superior minősítésű hotelekben újra jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb