Közélet

Ilyen lesz a kijárási korlátozás lazítása Szegeden (videó)

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő ma délelőtt a Kormányinfó Plusz keretében online ismertette, hogy hogyan is néz majd ki a kijárási korlátozás lazítása hétfőtől a fővároson kívül. Vagyis, az alábbi szabályok vonatkoznak ránk, szegediekre is. Mutatjuk.

Archív

A fővároson kívül, vagyis Szegeden is, hétfőtől a bevásárlóközpontok már rendes nyitvatartással működhetnek – közölte a kormányszóvivő, ám a mozik, múzeumok, szórakozóhelyek zárva kell, hogy maradjanak. Az éttermek, szállodák, kávézók kerthelyiségei és teraszok újra kinyithatnak hétfőtől.

A szabadtéri strandok, állatkertek is nyitva lehetnek (mint azt elsőként megírtuk, a Szegedi Vadaspark is megnyit hétfőtől).

Szegeden is megmarad az ingyenes parkolás.

A zenés, táncos rendezvények megtartása viszont az egész országban továbbra is tilos, emelte ki Szentkirályi Alexandra, azok megrendezése nem megengedett egészen augusztus 15-éig. Kivételt képeznek a temetések, az esküvők és az egyházi események. A lakodalom is rendezvénynek számít, ezért augusztus közepéig nem lehet megtartani azt sem.

Fotó: Szabó Dávid

A 65 év felettiek vásárlására fenntartott 9 és 12 óra közötti idősáv továbbra is mindenhol érvényes.

Budapesten és Pest megyében a koronavírus-fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt maradnak a kijárási korlátozások, vagyis ott továbbra sem használhatók a vendéglátó egységek kerthelységei, teraszai, és továbbra is csak az élelmiszerboltok, drogériák és gyógyszertárak működhetnek rendes nyitvatartással, a többi bolt 15 órakor be kell, hogy zárjon. Az ott élők továbbra is csak alapos indokkal hagyhatják el otthonukat, nem tanácsos tehát vidékre utazniuk, avagy: nem mehetnek vidékre strandolni, és továbbra sem használhatják a játszótereket – tette hozzá.

https://www.facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov/videos/231413191462218/

A hétfőtől hatályba lépő enyhítésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a csütörtöki kormányinfón:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb