Szegedi Arcok

Retro sztárok osztanak laptopokat és tableteket Borsodban – szegedi segítséggel

Nem pusztán online retro fesztivállal jótékonykodnak az ország retro zenei sztárjai, hanem személyesen is. Jelenleg Borsodba, egy kis faluba juttatnak el számítógépeket, laptopokat a digitális oktatást elősegítve. Azonban akciójuknak még nincs vége. Az akció egyik szervezője Mára Kriasztián, aki nem csak hogy Szegeden tanult, de a JATE Klub zenei programjainak egyik felelőse és az I Love Retro menedzsere is.

Korábban írtunk arról, hogy nyilvános koncertek hiányában az I Love Retro online fesztivállal kárpótolta a műfaj kedvelőit, és mindemellett 5 millió forint adomány gyűlt össze a a Szent László Alapítvány és a miskolci Gyermeklélegeztető Központ részére.

A jótékonysági akciók azonban nem álltak meg. Jelenleg a sztárok, Mára Krisztián, az I Love Retro fesztivál szervezőjével közösen, számítógépeket és laptopokat osztanak hátrányos helyzetű borsodi falvakban és az ország más részein is. Május legelejéig egy faluban, Tomoron jártak, a gyűjtésnek és az adományozásnak azonban még nincs vége.

Mára Krisztián a Szeged365.hu-nak elmondta, reménykedtek abban, hogy nyáron már lehet fesztiválokat szervezni, azonban a kormány döntése következtében ezek elmaradnak. A felszabaduló időben 15 retro szátrral és 5 Dj-vel hasznosan szerették volna eltölteni. Azt látták, hogy a nehéz helyzetbven lévőknek jelenleg nagyon fontos a digitális oktatás, ez mintegy 40 ezer gyermeket érint, sokuk nem tud digitálisan tanulni, olyan család is van, ahol 3 gyerekre jut egy törött mobiltelefon. A gyűjtésben eleddig 11 laptopot és tabletet adtak át, ezzel a 260 fős Tomorban az ebből a szempontból szükséget szenvedőket teljes mértékben ki tudták szolgálni. Május 17-ig 100-150 eszközt szeretnének átadni.

A sztárok és Mára Krisztián az első ajándékozó akciót követően (fotó: I Love Retro Facebook)

Az I Love Retro várja továbbra is azok barátok, cégek jelentkezését, akik szívesen felajánlanának 1-1 ilyen eszközt. Ezeket utána szervízbe viszik, és úgy adják át a rászorulóknak, nem csak Borsod megyébe, hanem például Hódmezővásárhelyre is. Szerencsére akadnak rászoruló jelentkezők, és az ottani segítők összekapcsolják őket az igénylőkkel. Mára Krisztián hozzátette, felajánlásokból, és a bajban segítő jóbarátokból sincs szerencsére hiány ezekben a nehéz időkben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb