Mindenmás

Frissítve: Elhunyt a Lópici Gáspárként ismert Szilágyi István – lehet, hogy gyilkosság áldozata lett

Holtán találták lakásában a 82 éves Szilágyi István színészt, akit az ország Lópici Gáspárként ismerhetett, de szerepelt korábban lottóreklámokban is. Utolsó éveit nagy szegénységben élte le. Úgy tudjuk azt vizsgálják, hogy egy fejre mért ütés okozhatta-e a halálát, tehát felmerülhet-e idegenkezűség.

Információk szerint a rendőrség lezárta azt az utcát, ahol a színész háza található, rendőrük, mentők is érkeztek a helyszínre, vizsgálják, hogy a színész halála nem szándékos emberölés volt-e.

Frissítve: A színész fiát gyanúsítják emberölés elkövetésével. A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a 49 éves férfival az emberölés bűntett megalapozott gyanúját közölték, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Szilágyi István 1937-ben született Gyomán. Rengeteg játékfilmben és tévéfilmben megfordult. A teljesség igénye nélkül láthattuk őt nem csak Lópici Gáspárként a Keménykalap és Krumpliorrban, de szerepelt a teljesség igény nélkül az István, a királyban, de többstzör dolgozott együtt Bujtor Istvánnal, például a Pogány Madonnában, a Hamis a Babában vagy épp a Bujtor által rendezett A három testőr Afrikában egyik főszereplője volt. Ahonnan még sokan ismerhettük őt, azok a régi reklámok világa volt. Ő volt sokáig a magyarországi lottó arca:

Utolsó éveit azonban visszavonultan, nagy szegénységben töltötte, arról is többször cikkeztek, hogy fiával rendkívül megromlott a kapcsolata.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb