Közélet

Kijárási korlátozás kisokos: mi változik hétfőtől Szegeden?

Kinyitnak a kávézók, éttermek teraszai, kerthelyiségei hétfőtől Pest megyén kívül, így Szegeden is. A mosdóba azért bejárhatunk a belső térbe. Újraindulhatnak az edzések, sőt, a sportági szövetségek döntései alapján akár zárt kapus meccsekkel újramehetnek a bajnokságok. Összegyűjtöttük, mi, hogyan változik holnaptól Szegeden.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még kedden jelentette be, hogy vidéken fokozatosan enyhítéseket vezetnek be, kinyithatnak újra az éttermek, kávézók teraszai, kerthelyiségei. Természetesen a távolság megtartása itt is kötelező, akár csak a szájmaszk viselése. Az időseknek marad a 9-12 óráig terjedő időszak. Üzletekben, közintézményekben kötelező lesz a szájmaszk viselése, akárcsak a tömegközlekedési eszközökön. A csütörtöki Kormányinfón az hangzott el, hogy augusztus 15-ig 500 fő feletti rendezvények nem tarthatók meg. Az Index kérdésére kiderült, hogy az az alatti fesztiválok sem.

Holnap elkezdődhetnek a profi, amatőr és tömegsport edzések, akár Szegeden is. A sportági szakszövetségek döntése alapján a kormány felhatalmazást adott arra, hogy zárt kapus meccsekkel folytatódjon a bajnokság ott, ahol biztosítható, hohgy az eseményre néző ne jusson be.

A szegedi vendéglátósok közül többeket is elértünk. A szabályokat betartva, sőt, nemcsak maszkban, de kesztyűben is felszolgálva, de mindannyian kinyitják teraszaikat, kerthelyiségeiket.

Szegeden Botka László polgármester kötelezővé nem tette, de erősen ajánlja a tömegközlekedési eszközökön a maszk viselését, de hogy legalább valamiféle sállal-kendővel takarjuk el szánkat, orrunkat. A Mars téri paic kivétel, ott kötelező lesz a szájmaszk viselése.

Arról se feledkezzünk el, hogy kinyithatnak a szabadtéri múzeumok, állatkertek. Szegeden ez érinti a Vadasparkot, amely hétfőn újra kitárja kapuit az érdeklődők előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb