Közélet

Könnyűnek bizonyult a matek érettségi a szegedi diákok körében

Könnyűnek bizonyult a matek érettségi a szegedi diákok körében. Május 5-én, a matematika írásbeli érettségin is jól vették az akadályokat a helyi végzősök. A két feladatsorból álló vizsgára a koronavírus-járvány miatt most is a megfelelő biztonsági intézkedések és keretek között került sor az oktatási intézményekben, pont úgy, mint tegnap a magyar nyelv és irodalom megírásakor.

A Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskola tanulói szerint a világjárvány miatt bevezetett digitális oktatás nem gyakorolt negatív hatást a felkészülésre. A tanárok gond nélkül átadták az anyagot, ők pedig ugyanígy vették át azt.

Az intézmény a mai napon is minden diák számára biztosította a megfelelő védőfelszereléseket és ügyelt a másfél méteres távolság betartatására.

A szegedi Jakab Laura szerint mind a két feladatsorra elegendő volt a megadott idő. Míg az első könnyebbnek a második egy kicsit nehezebbnek bizonyult, ugyanis a szövegértés több alfeladatból állt. A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmazott, mindegyik több részkérdésből állt. A II/B részben három, 17 pontos feladat volt – ezek közül az érettségizőknek kettőt kellett választaniuk, és csak annak a kettőnek a megoldását értékelik majd a tanárok. Mindegyik feladat összetett, több matematikai témakört érintett.

Fotó: Szabó Dávid

Laura ettől nehezebbre számított és tulajdonképpen örült annak, hogy viszonylag könnyedében megtudta oldani a megadott feladatokat. Az érettségit követően ötödéven folytatja majd tanulmányait az adott intézményben.

Osztálytársa, a szintén szegedi Horváth Előd hasonlóképp nyilatkozott a Szeged365-nek. Előd véleménye szerint sem volt nehéz a matek érettségi, ő is azt mondta, hogy a második feladatsor egy kicsivel nagyobb odafigyelést igényelt.Ám emellett azt is kijelentette: a felkészülést nem hátráltatta vagy tette nehezebbé a távoktatás, az elméletre épülő tantárgyaknál viszont igen. Legalább is a számára is. A magyar nyelv és irodalom valamint a történelem érettségire való felkészülés ebből a szempontból már nem ment olyan gördülékenyen. Minek okáért az internet és az előző évek feladatlapjait hívta segítségül.

Fotó: Szabó Dávid

A szegedi végzős ötödévesként – ugyanúgy, mint Laura – folytatja majd tanulmányait a Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, a továbbtanulásról pedig még nem gondolkodik.

A Szeged365.hu csapata további sok sikert és kitartást kíván!

A helyiek beszámolóját arról, hogy mennyire bizonyult nehéznek a magyar nyelv és irodalom érettségi a minap, alább olvashatod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb