Közélet

Keddi összefoglaló: 5 milliárdba került Szegednek a koronavírus, ingyen közlekedhetnek az egészségügyben dolgozók

Ötmilliárd forintba került eddig Szegednek a világjárvány. Továbbra is 101 az új koronavírussal fertőzöttek száma a megyében és még mindig ingyen tömegközlekedhetnek a szegedi egészségügyben dolgozók.

ÖTMILLIÁRD FORINTBA KERÜLT EDDIG SZEGEDNEK A KORONAVÍRUS

Ötmilliárd forintba került ez idáig a Napfény Városának a világjárvány. Botka László, Szeged polgármestere ma az önkormányzati cégek és intézmények vezetőivel tárgyalt, akiknek egyben köszönetet mondott a koronavírus-járvány elleni védekezésben végzett munkájukért, támogatásukért.

55-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN AZ ÚJ KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT

3065 fő az országban, és változatlanul 101 fő Csongrád megyében a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 krónikus beteg, ezzel 363 főre emelkedett az elhunytak száma, 709-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei. 982 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. Megérkeztek a friss koronavírus-adatok.

JÓ ADATHORDOZÓ LEHET AZ SZTE ÁLTAL VÉGZETT TESZTSOROZAT

A tesztek megbízhatóságáról és az orvosi egyetemek által végzett, egész országra kiterjedő tesztsorozatról beszélt az ATV Startban Falus András immunológus, akadémikus. A Semmelweis Egyetem Genetikai Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója elmondta, hogy a májusban indult tesztsorozat elsősorban a potenciális vírusgazdák elkülönítését megismerését, illetve a második hullámra való felkészülést segíti.

SOKÁIG VELÜNK MARAD A KORONAVÍRUS

A pandémia mostani, második fázisa az intézkedések finomhangolásáról fog szólni annak érdekében, hogy miközben a gazdaság újraindul, a járványt is féken tudjuk tartani és az egészségügyet se terheljük túl. Ez nem lesz egyszerű, főleg, hogy hosszabb távon együtt kell élnünk a vírussal – derült ki egy mai szakkonferencián.

250 DARAB MASZKOT ADOMÁNYOZOTT A SZEGED365.HU CSAPATA

A Dél-magyarországi Polgári Egyesülettel együtt már egy hónapja osztjuk a maszkokat. Erről rendszeresen be is számoltunk Nektek, mert minden cikkünk után még többen írtok, még több egyesület jelentkezik és még boldogabbak vagyunk, hogy a szegediek bizony vészhelyzetben is össze tudnak fogni.

ÍGY ALKALMAZKODNAK A SZEGEDIEK AZ ÚJ SZABÁLYOKHOZ

Nagy piros pont a szegedieknek:összességében azt állapítottuk meg, hogy a tömegközlekedési eszközökön betartjuk a legfontosabb szabályokat. Pedig meglepetésszerűen is megjelentünk, rossz szándék nélkül. A kíváncsiság hajtott.

SZEGEDEN IS FOKOZATOSAN INDUL ÚJRA AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a védekezés elleni második szakaszban fokozatosan indulnak majd újra az egészségügyi ellátások szerte az országban, nem lesz másként Szegeden sem.

TOVÁBBRA IS DÍJMENTESEN VEHETIK IGÉNYBE A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKET A SZEGEDI EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK

A közlekedéspolitikáért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára ma ismertette, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel még mindig érvényesek a helyközi közlekedéssel kapcsolatos könnyítések és kedvezmények. Schanda Tamás kiemelte: a 18 megyére vonatkozó, (beleértve Csongrád megyét is) a kijárási korlátozást érintő enyhítések mellett is korlátlan díjmentes utazásra jogosult minden egészségügyi dolgozó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb