Közélet

Ötmilliárd forintba került idáig Szegednek a világjárvány

Ötmilliárd forintotba került ez idáig a Napfény Városának a világjárvány. Botka László, Szeged polgármestere ma az önkormányzati cégek és intézmények vezetőivel tárgyalt, akiknek egyben köszönetet mondott a koronavírus-járvány elleni védekezésben végzett munkájukért, támogatásukért.

Ismertette, hogy a világjárvány elleni védekezés ötmilliárd forintot követelt a februárban elfogadott költségvetésből. Elmondása szerint mindez az elvonásoknak illetve az önkormányzati cégek és intézmények bevételkiesésének köszönhető, minek okáért a költségvetési rendelet módosításra szorul.

Archív

A polgármester kiemelte, hogy ennek ellenére egyetlen egy munkavállaló sem veszítette el munkáját azok közül, akik az önkormányzati cégeknél és intézményeknél dolgoznak. Ez mintegy 5000 polgárt jelent, akiknek többsége a rendkívüli helyzetben is dolgozott, biztosítva ezzel a városi közszolgáltatások működését.

Emellett Botka László ma felhatalmazta Németh Istvánt, az önkormányzati tulajdonú Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a már meglévő vásárlói szokások, valamint a kereskedők véleményének és az érvényben lévő járványügyi intézkedések figyelembevételével a saját hatáskörben döntsön a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv módosításáról a Mars téri piacot illetően.

Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Ez azt jelenti, hogy a kijárási korlátozások helyett új védelmi intézkedések léphetnek életbe Szeged városában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb