Sport

Szabó Zoltán, Szegedi Férfi Vízilabdacsapat: ha Benedek Tibi nincs, lehet, én sem az vagyok ma, aki

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat vezetőedzője, dr. Szabó Zoltán is olvasta Benedek Tibor bejelentését, amiben közölte, teljes mértékben kiszáll a vízilabdázásból. Szerinte ez olyan, mintha Messi pár év edzői munka után azt mondaná, nem foglalkozik többet a labdarúgással csak, mint szurkoló. 

Bombaként robbant a hír: Benedek Tibor közleményben tudatta, visszavonul az edzői munkától és a jövőben semmilyen területen nem kíván a vízilabdázásban dolgozni.

https://www.facebook.com/UVSE.Official/photos/a.156992417818684/1411742772343636/?type=3&theater

Az utánpótlás válogatottban és az Újpestnél volt csapattárs Benedek Tibor és dr. Szabó Zoltán. Ezekre az évekre így emlékszik vissza a szegediek vezetőedzője:

Zoltán: „Vezéregyéniség volt mindenhol, ahol játszott. Köszönettel tartozom neki, mert ha ő nincs, akkor talán én sem lennék junior világbajnoki bronzérmes, ifjúsági Európa-bajnok, de lehet, hogy még magyar bajnok sem.

A Szeged365.hu megkérdezte Szabó Zoltánt arról is, szerinte mit veszít a magyar vízilabdázás azzal, hogy Benedek visszavonul.

Zoltán: „Az, hogy a manapság meghatározó közösségi médiumokban minden hozzászólás csak a dicséret hangját üti meg és mind pozitív, jól jelzi Tibor munkáját és megítélését. Világszínvonalon csinálta a parton edzőként és szövetségi kapitányként is azt, amit a medencében is. Sportágában csak Messihez vagy C. Ronaldohoz mérhető, ezért szinte nem is nagyon lehet szavakba önteni, mennyit jelent a vízilabdázásnak. Tibi a közleményében jelezte, hogy ennyit és nem többet, nem mást akar ezzel kapcsolatban elmondani és én ezt maximálisan tiszteletben tartom.”

Sokszor passzolt Benedeknek is Szabó Zoltán, amíg együtt játszottak. forrás: SZFV facebook

A legtöbbet ismételt szó Benedek Tibor visszavonulásával kapcsolatban, amivel a Szeged365.hu stábja is teljes mértékben azonosulni tud.: sajnáljuk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb