Közélet

Németh István, Mars Téri Piac: saját statisztikai adatok is indokolták az idősáv rövidítését

Korábban megírtuk, hogy május 11-től a Mars téri piacon változások lépnek életbe. Ettől a naptól kezdve a 65 év felettiek egy órával rövidebb idősávban, 10-12 óra között tudnak vásárolni a piac területén. Természetesen szájmaszkban és a 1,5 méteres távolságot betartva. A piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta, saját statisztikai adataik is indokolták a változtatást.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. a mai napon adta ki az erről szóló tájékoztatását.

Németh István ügyvezető igazgató a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy döntésükben nem csak több magyarországi város gyakorlata játszott szerepet, hanem saját tapasztalataik is azt mutatták, jobb lesz a 10-12 óra közötti idősávra történő korlátozás a 65 év felettiek esetében.

Fotó: webradio.hu

Németh István szerint a statisztikáik szerint kétszer annyi 65 év alatti személy vásárol a piac területén, mint 65 év feletti. Ezen felül megfigyelhető, hogy a 65 év alattiak hosszabb ideig vásárolnak, többféle tételt, nagyobb mennyiségben. Meglátásuk szerint az az időkeret, amit ennek a dupla számú embernek biztosítottak eddig, nagyon kevés volt a nyitástól reggel 9 óráig. Ellenben azt is észrevették, hogy a 65 év feletti emberek a saját bevásárlásaikat másfél óra alatt elvégzik, tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Németh István hozzátette, az emberek a szájmaszk viselését és a 1,5 méter betartását illetően nagyon fegyelmezettek Szegeden, mind a vásárlók, mind az árusok. Mindenki megérti, hogy a szabályok őket védik, nem ellenük vannak.

Hétfői fotóriportunk a piacról:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb