Sport

Szegedi díj a Magyar Sport Napján – Süli András kapta

Húsz éve ünnepeljük a Magyar Sport Napját. Szeged is büszke lehet versenyzőire, játékosaira, sportszakembereire. Most például Süli Andrásra, aki a jeles napon miniszteri elismerő oklevelet kapott a szabadidősportban végzett munkájáért.

Egyelőre csak a névsort tették közzé, de a nyertesek nem vehették át személyesen a díjakat. Erre a koronavírus-járvány miatt valószínűleg csak az augusztus huszadiki ünnepségek keretében kerülhet sor. Az elismerés azonban így is jól esett Süli Andrásnak, aki a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei Szabadidősport Szövetségnek is elnöke, az országos szervezetnek pedig az elnökségi tagja. András amellett, hogy a szervezet vezetőjeként évek óta az egészséges életmód népszerűsítéséért dolgozik, oroszlánrészt vállal a „Küzdj meg a bajnokkal!” programban is. Ez utóbbi keretében olimpikonokkal járják az országot és népszerűsítik a testmozgást. A díjjal mindkét területen végzett tevékenységét ismerték el.

András: „ Büszkévé tett, hogy megkaptam ezt a díjat, ilyen elismerésben eddig nem volt részem. Mivel az egész életemet arra tettem fel, hogy édesapám, Süli József munkásságát tovább folytassam, örülök a díjnak, hiszen ez azt mutatja, hogy jó úton haladok.”

András egyelőre várja, hogy mikor veheti át az Emberi Erőforrások Minisztériumától az oklevelet, de addig sem tétlenkedik, hiszen remélhetőleg hamarosan a tömegsport és a szabadidős sportok is új lendületet kapnak. A Szeged365.hu stábja nevében gratulálunk Süli Andrásnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb