KikapcsMindenmás

Sétálójeggyel látogatható az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Mint ahogyan arról a Szeged365.hu is beszámolt, május 19-én újra megnyitja kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az intézmény a koronavírus-járványra való tekintettel a meghatározott szabályok és korlátok mentén csak sétálójeggyel lesz látogatható. Ennek részleteit, Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója ismertette lapunkkal.

Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója a Szeged365.hu-nak megerősítette: a zárt térben található kiállítások megtekintésére egyelőre nincs lehetőség. Vagyis a Látogatóközpontban és a Rotunda továbbra is zárva tart, ami azt jelenti, hogy a Feszty-körképet sajnos egyelőre nem tekinthetik meg az érdeklődők. De nem lesz lehetőség az elektromos kisautó bérlésére és a parkjáratok sem közlekednek majd.

Fotó: Wikipédia

Az igazgató kiemelte, hogy megfogadták az Európai Szabadtéri Néprajzi Múzeumok Szövetségének ajánlását: sétálójegyet biztosítanak a látogatók számára, amelyekkel viszont megtekinthető a skanzen, a Nomád Park és a Szeri Gyógynövénykert, de működik majd a Szatócsbolt, a Szeri gyógynövénybolt, a Gőzös büfé és a Szeri kávézó terasza is, ahova csak az alapvető szabályoknak megfelelő módon, maszkban lehet majd belépni, egyesével.

Emellett a látogatók természetesen megnézhetik a kültéri kiállításokat és az épületekbe is be-be kukkanthatnak kintről.

A közös háztartásban élők kivételével minden vendég meg kell, hogy tartsa a másfél méteres távolságot, illetve maszkot kell, hogy viseljen a látogatás alkalmakor.

Az Emlékpark megnyitásáról itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb