Sport

Szegedi súlylökő a matek érettségiben

Az idei matematika érettségi feladatsorban szerepelt a 2016-os nyári olimpiai játékok női súlylökő számának eredménylistája. A tanulóknak a hiányzó számokat kellett beírnia a jegyzőkönyvbe. Köztük a Rióban bronzérmet szerző Márton Anita dobásainak átlagát és szórását is. Már, aki nem tudta fejből.

Márton Anita egyik edzőtársa idén érettségizik. El lehet képzelni, hogy mennyire meglepődött, amikor a csapattársa eredményével találkozott a matek érettségi feladatai között. A vizsga után szólt edzőjének, ifj. Eperjesi Lászlónak, tőle tudta meg Anita a hírt.

Anita: “Nagyon meglepődtem, jót mosolyogtam! Majd megkerestem a konkrét feladatot. Nagyon örülök neki és büszke vagyok, hiszen ezzel is elismerték a sportban elért eredményeimet!”

Íme a példa, amit az atléta a saját Facebook profilján is megosztott:

https://www.facebook.com/any089/photos/pcb.3064238460303571/3064228730304544/?type=3&theater

Márton Anitának is, mint mindenkinek, kivételesen 5 évet kell várnia a következő olimpiára, így újratervezte a felkészülését is és a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy most éppen hol tart a Tokióba vezető úton.

Anita:“Az edzéseim most is mennek tovább hasonlóan, mint eddig, várjuk az első versenyeket. Sajnos idén nagyobb verseny már nem lesz.”

Anitának az olimpia elhalasztása miatt a gyermekvállalással kapcsolatos terveit is át kellett alakítania. Erről itt olvashatsz bővebben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb