Közélet

Koronavírus: 102 fertőzött a megyében, 3150 országosan

3150 fő az országban, és 102 fő Csongrád megyében a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 10 krónikus beteg, ezzel 383 főre emelkedett az elhunytak száma, 801-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1966 fő. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 52%-a budapesti vagy Pest megyei. 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen. Megérkeztek a friss koronavírus-adatok.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 3150 (változás +39) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 102 (változás +1) fő

Elhunytak száma: 383 (változás +10) fő

Gyógyultak száma: 801 (változás +42) fő

MEGYEI ELOSZLÁS

Csongrád megye továbbra is az ötödik legfertőzöttebb megye, Pest, Fejér, Zala és Komárom-Esztergom után. Szegeden és környékén az elmúlt napokban nagyon lecsökkent a növekedés hivatalosan, regisztráltan 102 főnél járunk.

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN

A Johns Hopkins Egyetem ma reggeli, friss adatai:

Kapcsolódó hír: világszenzáció lehet a szegedi kutató új koronavírus terápiája!

Minden túlzás nélkül emberéletek százait, ezreit mentheti meg egy, a koronavírus elleni harcban forradalmian új megközelítést alkalmazó magyar találmány, amely Baranyi Lajos Amerikában élő szegedi kutató nevéhez köthető – írja a Magyar Nemzet. A jó eséllyel világszenzációnak számító szabadalom képes meggátolni a vírusfertőzés által kiváltott túlzott immunreakciót, az úgynevezett citokinvihart és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladást.

Minderről bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb