Szegedi Arcok

Richter Anna Díjat nyertek az SZTE rezidensei

Már megint a szegediek: az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ gyógyszerész rezidenseiből alakult Szimpatikus Klinikus Csapat klinikai gyógyszerészetet népszerűsítő országjáró roadshow projektje nyerte el gyógyszerész kategóriában a Richter Anna Díjat, és a vele együtt járó négymillió forintot. Szívből gratulálunk!

A győztes, szegedi csapat tagjai:

  • Dr. Tóth Melinda
  • Dr. Süli Edina
  • Dr. Selmeci Eszter
  • Dr. Makai Klára.

A roadshow projekt vállalta, hogy az ország gyógyszerész képzést végző intézményeiben, így a szegedi mellett a budapesti, a pécsi és a debreceni egyetemen előadásokat tartanak a klinikai gyógyszerészet népszerűsítésére. Az országban jelenleg közel 500 gyógyszerész rendelkezik kórház-klinikai szakvizsgával, miközben a betegbiztonság növelése érdekében ennek a többszörösére lenne szükség. “Magyarországon sajnos még nem alakult ki a nyugat-európai országokéhoz hasonló tradíciója a klinikai gyógyszerészetnek, pedig nagyon fontos lenne, hogy a gyógyszerészek az orvosokkal, az ápolókkal, a dietetikusokkal és a gyógytornászokkal együttműködve egy jól szervezett klinikai teamet alkossanak, ezzel is segítve a betegek szakszerű ellátását” – nyilatkozott a nyertes csapat vezetője, dr. Tóth Melinda aki szerint végzős hallgatókként ők is nagyon kevés ismeretet kaptak arról, hogy valójában mi egy klinikai gyógyszerész feladata, milyen szerteágazó tevékenységet végez. 

A díjról:

“A Richternek, mint felelősségteljes magyar gyógyszergyárnak érthető módon kiemelkedően fontosak a gyógyszerészek. Célunk, hogy a gyógyszerészet területén alkotó, elhivatott szakembereket megbecsüljük, a hazai munkaerőnek itthon biztosítsunk olyan feltételeket, amelyek azt erősítik, hogy érdemes a tudást Magyarországon kamatoztatni. A hétköznapokban az ő munkájuk szinte láthatatlan, mégis nélkülözhetetlen. A kategória döntőjébe három igazán kreatív, a szakma sajátosságait izgalmasan megközelítő projekt került be, melyeket Beke Zsuzsa mutat be, majd kihirdeti a kategória győztesét.”

Forrás: SZTE, Richterannadíj.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb