Sport

Juan Carlos Pastornak hiányzik a szegedi hangulat

A Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat vezetőedzőjének hiányzik Szeged. Juan Carlos Pastor jelenleg spanyolországi otthonában tartózkodik családjával. Pihen, szabadidejében filmet néz, de sokat tervez és gyakrabban beszélget barátaival is. A kézilabdacsapat vezetőedzőjével a koronavírus-járvány kapcsán Süli Róbert készített interjút, amit alább közlünk.

– Hogyan van a családja?

– Mindannyian otthon vagyunk, de minden rendben velünk. A lányok sokat tanulnak, van egy idősáv, amikor sportolhatnak, sétálhatnak. A feleségem viszi le a kutyánkat, bevásárol, majd délután mi is sétálunk egy órát.

– Miként telnek a valladolidi napok?

– Sokat tervezek. A felkészülést, a következő szezont, a legtöbb időt ez tölti ki nálam. Rengeteg barátommal beszélgetek, sok-sok újságíró is keres, így minden napra jut valami. Sokat ülök a számítógép előtt, szerencsére van munkám. Szabadidőnkben filmet, sorozatokat nézünk.

Archív

– Mennyiben lesz más a felkészülés?

– Most kiemelt figyelmet kap majd a szezon kezdése előtti munka, amit erőnléti edzőnk, Bubori Kornél irányítása alatt végeznek el a játékosok. Nagyon bízom abban, hogy mindenki olyan állapotban tér majd vissza, hogy sokat nem kell a felkészülésünkön változtatni, és a megszokott módon végezhetjük a munkát. Ami mindenképpen fontos, hogy valójában csak egyetlen új játékost kell beépíteni a keretbe, Borut Mackovseket. A kézilabdát senki sem felejti el, csak a részletekre kell emlékezniük, ezeket kell frissítenünk és visszatérni a megszokott játékunkhoz. Borut sok-sok videót kap, így ő is felkészülten érkezik, tisztában lesz a rendszerünkkel, amit játszunk. Ő egy olyan játékos, aki biztos vagyok benne, hogy jól alkalmazkodik majd mindenhez.

Archív

– Egy-egy kézilabdás fejlődését visszavetheti ez a nagy szünet?

– Az idő természetesen sok mindent befolyásol, de munkával és odaadással mindent újra fel lehet építeni. A játékosok jelenleg is fizikálisan edzenek, erre a sok-sok meccs között nem mindig volt időnk, így most komoly hangsúlyt fektethetnek rá. Ha valakinek ebben az időszakban is bármi kérdése van, akkor tudják, hogy a nap huszonnégy órájában a rendelkezésükre állunk.

– Mennyire hiányzik a sportcsarnok fantasztikus meccshangulata?

– Nagyon, és egyre jobban. Az életem a családom és a kézilabda. A kézilabdában szeretek edzeni, versenyezni, és ezt most nem tudom csinálni. A szegedi csarnok hangulata mindig fantasztikus, a közönségünk mindig csodás és igazán egyedi. Nagyon szeretnék már visszatérni, edzeni, játszani, átélni azokat az érzéseket, amit ott kapunk. Ez egy különleges érzés, amit nehéz szavakkal leírni, de bízom benne, hogy hamarosan ismét közösen átélhetjük.

Forrás: pickhandball.hu, szerző: Süli Róbert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb