Sport

Jövő héten közösen edzenek a szegedi labdarúgók

Akár a hét első felében már meg is tarthatja első, csoportos foglalkozásait Dr. Dobos Barna, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új vezetőedzője. A klubnál most azon dolgoznak, hogy minden feltétel adott legyen a lehető legbiztonságosabb körülmények megteremtéséhez.

Volt olyan NB I-es csapat, ahol a járvány miatt sem álltak le a közös edzésekkel, de a legtöbb egyesületnél az egyéni foglalkozásokat részesítették előnyben a rendkívüli állapot során. Utóbbiak közé tartozik a Szeged is, ahol lassan két hónapja nem találkoztak egymással és a labdával sem nagyon a focisták. A Kormány legutóbbi rendeletei azonban lehetővé tették, hogy mindenhol elindulhasson a közös tréningezés, amire minden szempontból szükség lenne. Jelenleg a biztonságos körülmények megteremtése folyik a Szent Gellért Fórumban.

A pálya készen áll a csapat fogadására.

Az NB II-t az MLSZ befejezettnek tekinti, mérkőzések sem lesznek egy darabig. A Szeged-Csanád GA sportigazgatója, a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy nehéz most bármit is tervezni, hiszen még azt sem lehet tudni, mikor kezdődik a következő idény. De a felkészülésre is fel kell készülni, ezért kezdik el az edzéseket.

Adem Kapic:”A legfontosabb továbbra is az egészség megőrzése! A játékosoké, a játékosok családjáé, az edzői stábé és a személyzeté, vagyis mindenkié. Éppen ezért maximálisan felkészülünk a közös edzésekre és minden biztonsági előírást betartva kezdjük el a munkát. “

Elsőként számoltunk be róla, hogy Dr. Dobos Barna személyében új vezetőedzője van a csapatnak. Mivel a helyzet mindenkinek új, így természetesen Germán Tamásék számára is az első, általa vezetett közös edzések is speciálisak lesznek. A csapatkapitány a napokban várja második fia érkezését. Erről itt írtunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb