Közélet

Koronavírus: 3213 fertőzött országosan, 106 Csongrád megyében, 13 újabb áldozat

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 idős krónikus beteg, kitörése óta 405 áldozatot követelt a járvány. 904-re nőtt azok száma, akik már gyógyultan távozhattak a kórházból. Befutott a ma reggeli friss adatsor.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 3213 (változás +35) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 106 (változás +1) fő

Elhunytak száma: 405 (változás +13) fő

Gyógyultak száma: 904 (változás +39) fő

Az aktív fertőzöttek száma 1904 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. A Pesti úti idősotthonban 42 főre nőtt az elhunytak száma és már 305 gondozott fertőzött.

Csongrád megyében egyetlen új fertőzöttet regisztráltak az előző 24 órában, jelenleg 106 főnél járunk Szegeden és környékén.

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN

Negyedik napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta, hogy a vidéken bevezetett enyhébb szabályok hatását, a járvány alakulását legalább két hétig figyelni kell. Óvatosak vagyunk – fűzte hozzá.

Nemzeti oltóanyaggyár épül Debrecenben – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a hazai oltóanyaggyártás létrehozásának elősegítéséről tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Magyarország célja, hogy önellátó legyen az oltóanyaggyártásban is – közölte az emberi erőforrások minisztere.

Dr. Letoha Tamás: Magyarország ezt a járványt gyakorlatilag legyőzte! Exkluzív interjú a szegedi koronavírus-kutatóval:

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiós interjújában a “brutális” szóval illette az áprilisi gazdasági adatokat, továbbá megjegyezte (szegedi anyukák, egyben “home office” tanárnénik, tessék megkapaszkodni), “nem valószínű, hogy a nyári szünet előtt újraindul az oktatás.” A teljes anyagot itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb