Mindenmás

Napi pakk, szombat: brutál jó idő, Dave Gahan szülinap, indul az élet Szegeden!

Amióta kitört a járvány-helyzet, még sosem éreztük (ennyire) így: villámgyorsan elpörgött ez a hét! Köszönjük, hogy már ennyire rengetegen olvastok bennünket, imádnivaló közönség vagytok! Jönnek a legfontosabb napindító infók, a reggeli kávétok mellé…

PÁR ALAPVETŐ SZABÁLY A SZOMBATI NAPRA

Szerintünk már álmodból felriadva is kívülről fújod őket, de azért megismételjük, biztos ami biztos:

  • boltba 9-12 között ne menj, ha 65 alatt vagy
  • a szegedi tömegközlekedési eszközökön maszkot fel
  • ha kimozdulsz, tartsd a másfél méter távolságot
  • a szegedi gasztro-teraszok többsége már nyitva van, de az asztalokat összehúzni tilos
  • a Mars téri piacon hétfő reggelig marad a “9-12 rend”, a limit továbbra is 500 fő

Szabadidős tippek, szombatra: nyitva a Szegedi Vadaspark és a Füvészkert is, irány a jó levegő, de csak óvatosan, maszk, kesztyű, fertőtlenítő-spray sosem árt!

EURÓPA NAP

Fogadjunk, hogy nem is tudtál róla. Hetek óta üvöltve ébredtél az éjszaka kellős közepén, mert érezted, hogy nem tudsz valamiről, amiről tudnod kellene. Na, most már meglesz: ma van a nemzetközi Európa Nap, annak emlékére, hogy Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-i nyilatkozatában javaslatot tett az Európai Szén- és Acélközösség létrehozására.

Eszünkbe jutott Varga Miklós zseniális klasszikusa:

MA SZÜLETTEK

56 éve született Geszti Péter showman, zenész. Imádjuk a zenészi munkásságát és kb sokkot kaptunk egy tavalyi, szegedi marketing-előadásán… khm, egyszer mindenki felett eljár az idő (bocs, kínos volt még hallgatni is). Viszont, a színpadon még mindig szenzációs, tavaly például a Szeged Napja Ünnepségsorozat fináléjában, a Dóm Téri Kavalkádon tolt egy fenomenális életmű-koncertet. Zseni az emberünk, úgy, ahogy van, főleg, ha zenéről van szó.

Rapülők, 25 éves koncert, a Papp László Sportarénában, pont 3 éve:

257 éve született Batsányi János költő, 74 éves Billy Joel amerikai rockénekes (uuuh, de imádjuk a fejét), 56 pedig Albert Györgyi.

Boldog szülinapot, Dave Gahan! 58 éves a Depeche Mode legendás frontembere!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL!

Gergely, Karola, Karolina, Kristóf, György, Katalin, Sarolta, Isten éltessen Benneteket!

FULL EXTRÁS IDŐJÁRÁS, HAJRÁ SZEGED!

Ragyogó napsütés, már-már pörkölő meleg, ez vár ránk az előttünk álló hétvégén Szegeden. A felhők ugyan fel-fel bukkannak majd az égen, de csapadékkal minden bizonnyal nem kell számolnunk az elkövetkezendő napokban.

A meleg jól jön a vírus ellen is, Dr. Letoha Tamás szegedi koronavírus-kutató pénteken ismét nagyot nyilatkozott a Szeged365.hu-nak:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb