Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: a szegedi lány, akinek fotóit mindenki ismeri New York-ban!

Berta Helga 2013-ban utazott ki New York-ba, és babysitterként kezdett dolgozni. Ez eddig egy szokásos történet is lehetne. New York – a város, ami soha nem alszik, az ország legnépesebb városa, ahol Helgát már az utcán is felismerik.

Most “Stay at home order” van, ami azt jelenti hogy elmeletileg csak boltba és vészhelyzetekben lehet kimenni, ezen kívül a mentális egészség megőrzése céljából sétálni szabad New Yorkban. 

“Én egyedül élek úgyhogy legtöbbet egyedül vagyok, néha a szomszédokhoz szoktam átmenni. Lelkileg az elején nagyon nehéz volt, sok minden törtent az elmúlt hónapokban ami így a karantén elején az egyedül lét miatt eleggé beütott, de valamennyire már hozzászoktam a szituációhoz és így kicsit könnyebb.”

Szeged Helgának mindig is a szíve csücske marad, az apukája fagyijának és sütijének az ízét sosem fogja elfelejteni, de borzalmasan hiányozik családja és a barátai is. Szegedről első kellemes emlékek, amelyek beszélgetéseink során egyből eszébe jutottak az a csodálatos Kárász utca és a “RAKPARTI” séták.

Helga elmesélte, hogy bár nagyon szereti Szegedet, de már annyit dolgozott a kinti életének megteremtéséért, hogy már nem költözne haza. Én tudtam, hogy Helga fotózik és modellként is többször dolgozott már, ezért rákérdeztem a kedvenc “New York”-i storyjára!

“2014-2016-os években nagyon aktívan fotoztam New Yorkban és nagy sikereket értem el, amire abszolút nem szamítottam. A fotóim megjelentek a New York Times-ban, NBC NewYork hiradóban, és több fotós magazinban is. Volt hogy emeberek megismertek az utcán ami elég hihetetlen volt. Emiatt sikerült több különleges helyre is eljutnom: például privát túra a Grand Central Terminal-ban, a New York Public Library-ben. Felmehettem néhany World Trade Center épületre, miközben a gigantikus építkezés folyt. Ezek egyedi, exkluzív és különleges örök élmények maradnak az életemben.

Az NBCNY videója:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb